YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Gümüşhaneli Dağcılar “koşabiliyorken Koş” Projesi İçin Yürüdü

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen...

Gümüşhaneli Dağcılar “koşabiliyorken Koş” Projesi İçin Yürüdü

Gümüşhane Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübü (GÜDAK), Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü tarafından yürütülen “Koşabiliyorken Koş” projesine katkı sağlamak için doğa yürüyüşü düzenledi.

Kulüp üyesi sporcular, öğrenciler ve Trabzon Tenis, Dağcılık, Kayak İhtisas Kulübü (TEDAK) üyesi sporculardan oluşan 20 kişilik ekip, Torul ilçesine bağlı Atalar köyünden, Cebeli köyüne kadar yürüdü.

Atalar köyü Has mahallesinden başlayan yürüyüşte Hasboğazı ve Balaşona bölgesinde dik ve oldukça sık bir ormanlık alandan yürüyen sporcular daha sonra Cebeli köyü Çiçekli yaylasına ulaştı. Buradan 2 bin 470 metre rakımlı bölgeye hakim tepe olan Ziyarettepe zirvesine ulaşan sporcular daha sonra tekrar Çiçekli yaylasına geri döndü.

Yaklaşık 5 saat süren 10 kilometrelik parkur boyunca baharın getirdiği bütün güzellikleri bol bol fotoğraflayan sporcular, bölgenin en yüksek noktasından da havanın açık olmasını fırsat bilerek yeşilin her tonunun bulunduğu doyumsuz manzaranın tadına çıkardı.

Kuruldukları 2009 yılından beri rutin olarak her 2 haftada bir etkinlik düzenlediklerini fakat bu yıl Ramazan ayının Temmuz ayının sonlarında başlaması nedeniyle aradaki sürede her hafta etkinlik düzenleyeceklerini dile getiren Kulüp Başkanı Mustafa Akbulut, sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla düzenlenen “Koşabiliyorken Koş” projesine destek olmak için bugünkü yürüyüşü düzenlediklerini söyledi.

Türkiye’de 81 ilde spor kültürünün yaygınlaştırılması, vatandaşlara sağlıklı ve bilinçli spor yaptırmak amacıyla düzenlenen proje ile spor kültürünün de yaygınlaştırılmasının sağlanmak istendiğini dile getiren Akbulut, doğayla başbaşa kalınabilecek, yeni bölgeler tanınabilecek en avantajlı spor branşlarından olan dağcılık ve doğa yürüyüşü sporunu Gümüşhane’de aralıksız sürdüren bir kulüp olarak projenin doğal destekçisi olduklarını ifade etti.

Yürüyüş ve zirve tırmanışlarında çekirdek kadronun yanı sıra sürekli yeni katılımcılar olduğunu kaydeden Akbulut, Gümüşhane’de doğa yürüyüşü parkuru sıkıntısı olmadığını, dağlık olan şehrin her bölgesinde hakim tepeler ve zirvelerin yer aldığını söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler