YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Küçük Tunahan yardım bekliyor

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde işsiz baba Ergin Bostan, engelli oğlu Tunahan için yetkililerden yardım eli bekliyor.

Küçük Tunahan yardım bekliyor

Gümüşhane'nin Torul İlçesi'nde işsiz baba Ergin Bostan, engelli oğlu Tunahan için yetkililerden yardım eli bekliyor.

Torul İlçesi Tuğrulbey Mahallesi7nde yaşayan Bostan ailesinin oğulları Tunahan, 11 yıl önce 6 aylıkken geçirdiği rahatsızlık sonucu engelli kaldı. Dört katlı bir binanın birinci katında 200 lira kiraya oturan aile, Tunahan’ın tedavisi için varını yoğunu harcadı, ancak bir sonuç alınamadı. Maddi nedenlerden dolayı Tunahan, okula gidemedi.

OKUL AYAĞINA GİDECEK Geçtiğimiz günlerde Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel ile çeşitli ziyaretlerde bulunmak amacıyla geldiği ilçede, babası tarafından engelli arabasıyla gezdirilen Tunahan ile karşılaştı. Baba Bostan ile bir süre sohbet eden Tunahan’ın durumu hakkında bilgi alan Vali Salihoğlu, Torul Halk Eğitim Merkezi Müdürü Yaşar Bayram ve öteki yetkililere talimat vererek, küçük Tunahan'ın gelecek yılki eğitim-öğretim döneminde eğitim görmesi için evinin bir odasında sınıf oluşturulmasını istedi.

Baba Bostan, "11 yıldır hastane kapılarındayım, İstanbul, İzmir, Ankara çalmadığım kapı kalmadı, ben onurlu bir baba olarak, çocuğuma sahip çıkacak bir iş istiyorum, bir aş istiyorum. Çocuğumu yaşama bağlamak için hiç bir yardım olmasa da ben onurumla var olmaya devam edeceğim" dedi.

YARDIM ELİ BEKLİYOR Tunahan'ın gelecek yıl eğitim ve öğretim göreceğinden dolayı mutlu olduğunuda kaydeden baba Ergin Bostan, işsiz bir vatandaş olarak yetkililerden isteğim evimin ve çocuğumun isteklerine cevap verecek bir işimin olmasını çok arzu ediyorum” diye konuştu.

Bostan, evladı Tunahan'ın yaşama bağlanması adına yetkililere ve hayırsever vatandaşlara da çağrıda bulunarak, kendilerine yardımcı olmalarını istediğinide dile getirdi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler