YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

 Bakan Eroğlu:hakkari Terörle Değil, Huzur Bölgesi Olarak Anılacak (1)

    Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 38 milyon TL tutarındaki yatırımların toplu açılış törenleri için Hakkari’ye geldi.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA)- ORMAN ve Su İşleri Bakanı Prof.Dr. Veysel Eroğlu, 38 milyon TL tutarındaki yatırımların toplu açılış törenleri için Hakkari’ye geldi. Bakan Eroğlu, Hakkari'nin artık terörle değil, huzur iklimi ile anılacağını, bu konuda kararlı olduklarını söyledi. Bakan Eroğlu, "Hükümet olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar mücadelemiz devam edecek. Artık burası terör değil, huzur şehri olacak" dedi

Bakan Veysel Eroğlu, Hakkari’de DSİ Tesisleri toplu temel atma töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı töreni için kente geldi. İlk olarak Hakkari Valilğini ziyaret eden Bakan Eroğlu, Valilik önünde Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, kurum amirleri tarafından karşılandı. Bakan Eroğlu, daha sonra Valilik toplantı salonunda Vali Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Veili Cüneyt Epcim, bölge Müdürlerinin katıldığı toplantıda Hakkari'ye yapılan yatırımlarla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu.

"HAKKARİ'YE 18 MÜJDEYİ VERMEYE GELDİM"

Kendisini eşlik eden DSİ, Karayolları Genel Müdürlürine Hakkari ne istiyorsa yadımcı olun, yardımcı olmazsanız bunu rapor halinde Vali'den isteyeceklerini söyleyen Bakan Eroğlu, şöyle konuştu:

"Hakkari'ye 18 müjdeyi vermeye geldim.Toplu temel atma merasimi ile temeli atılacak 5 adet tesisin yatırım edeli 38 milyon TL'yi buluyor. DSİ tarafından inşa edilecek 2 adet taşkın koruma tesisi, 2 adet ulaşım yolu ile OGM tarafından ağaçlandırma ve ormancılık projesi adı altında yapılacak 1 adet tesisin temelini atacağız.Yatırım hamlesinin öncü şehri Hakkari'ye elimiz boş gitmeyeceğiz. Hakkarili hemşehrilerime 18 yatırımın müjdesini vereceğim.Yüksekova İçme Suyu Arıtma Tesisi, içme suyu isale hattı, ulaşım yolu, taşkın koruma tesisleri, gelir getirici tür ağaçlandırma, maden ocağı rehabilitasyonu, orman köylülerine kredi verilmesinin yer aldığı bu müjdelerin toplam yatırım bedeli 96 milyon lirayı buluyor."

"HAKKARİ, HUZUR BÖLGESİ BÖLGESİ OLACAK"

Bakan Eroğlu, bölgede zor şartlarda görev yapan Mehmetçik ve polislere teşekkür ettiklenini de belireterek, şunları söyledi:

"Hakkari artık törerle değil, huzur iklimi olarak anılacak. Hükümet olarak kararlıyız; En son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar bu mücadelemiz devam edecek. Hakkari artık terör değil, huzur şehri olacak. Huzur şehri Hakkari, huzur şehri Yüksekova, huzurlu Şemdinli ve diğer ilçeler bu şekilde anılacak. Bu konuda kararlıyız. Devletimizin gücü var."

Bakan Eroğlu, Valliik çıkışında kent merkezindeki esnaflarıda ziyaret etti. Esnaf,r Vali Toprak'dan çok memnun olduklarını belirtirken, Bakan Eroğlu, "Valimiz sizler için varız. Sizin emrinizdeyiz' diye cevap verdi. Bakan Eroğlu , Belediye Başkanlığı'nı da ziyaret etti. Belediye önündeki karşılanan Eroğlu, Belediye şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Cüneyit Orhan Toprak ve Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim ile birlite fotoğraf çektirdi.

Atatürk Kültür Merkezindeki toplu açılış törenlerine katılan Bakan Eroğlu, 7 aileye gelir getirici tür ve 4 aileye Orköy sertifikası verdi. Ayrıca badem, ceviz, dut ve alıç fidanı türlerinden oluşan toplam 2 bin 500 adet fidanı ücretsiz dağıttı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler