YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çukurca saldırısının failleri yakalandı

Hakkari Çukurca'da 17 Ağustos'ta bir korucu ve 8 askerin şehit olduğu hain saldırıya karıştıkları iddia edilen 12 kişi yakalandı.

Çukurca saldırısının failleri yakalandı

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde geçen yıl 17 Ağustos tarihinde bir korucu ve 8 askerin şehit olduğu hain saldırıya karıştıkları iddia edilen 12 kişi gözaltına alındı.

Hakkari Valiliği tarafından yapılan açıklamada, yasa dışı KCK kırsal alan yapılanmasına yönelik çalışmalar kapsamında, TSK ve polis ekipleri tarafından müşterek bir operasyon düzenlendiği belirtildi. Açıklamada, "Halkımızın huzur ve güvenliği için TSK ve PÖH birliklerinin yoğun kar ve şiddetli soğuk ortamında icra ettiği operasyon neticesinde, Hakkari merkeze bağlı Oğul, Dilekli ve Çanaklı köylerinde, 17 Ağustos 2011'de askeri konvoya düzenlenen saldırı olayına karıştıkları değerlendirilen 12 kişi gözaltına alınmış, bu kişilerle birlikte çeşitli markalarda silah ve bunlara ait çok sayıda mühimmat ele geçirilmiştir" denildi.

Hakkari- Çukurca karayolunun 12'nci kilometresindeki Vali Erdoğan Gürbüz Çeşmesi kesiminde 17 Ağustos çarşamba günü askeri konvoya pusu kuran PKK'lı teröristlerin antitank mayınlı ve roketatarlı saldırısında, 1'i binbaşı 8 asker ile 1 korucu şehit düşmüş, 15 asker de yaralanmıştı. Büyük bir infiale yol açan saldırının görüntüleri, Youtube'de yayınlanmıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler