YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dağlıca Şehitleri, Fotoğraflarıyla Yaşatılıyor

- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca 6’ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı, onlarca şehitleri ve tarifsiz kahramanlık hikayeleriyle Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Şehit silah

Dağlıca Şehitleri, Fotoğraflarıyla Yaşatılıyor

- HAKKARİ’nin Yüksekova ilçesi Dağlıca 6’ncı Sınır Hudut Tabur Komutanlığı, onlarca şehitleri ve tarifsiz kahramanlık hikayeleriyle Türkiye’nin gündeminden düşmüyor. Şehit silah arkadaşlarını, duvarlara astıkları fotoğraflarıyla anan askerler, gece yıldızların altında elleri tetikte vatan toprağını bekliyor.
Doğan Haber Ajansı ekibinin Dağlıca Taburu’na girdiğinde ilk gözlerine çarpan, şehit fotoğraflarının asılı olduğu duvarlar oldu. Dağlıca 6’ncı Sınır Hudut Tabur Komutanı Yarbay Osman Dedeli, Dağlıca olarak kendi taburlarında asil görevli iken şehit verdikleri silah arkadaşlarının fotoğraflarını temin ederek çerçeveletip duvarlara astıklarını söyledi. Yarbay Dedeli şöyle dedi:
"Şehitlerimizin aziz hatırasını yaşatmak istedik. 15 arkadaşımızla 6 Eylül 2015 tarihinde şehit verdiğimiz Dağlıca Tabur Komutanımız Yarbay İlker Çelikcan’ın da fotoğraflarını bugüne kadar şehit olan silah arkadaşlarımızın fotoğraflarını da çerçeveletip duvarlarımıza koyduk. Teröristle mücadeleyi tüm azim ve kararlılıkla bizden önce görev yapan silah arkadaşlarımız, gazi ve şehitlerimiz gibi bizde görevimizi layıkıyla yerine getirmeye çalışıyoruz.”
YILDIZLARIN IŞIĞINDA VATAN NÖBETİ
Güvenlik gerekçesiyle ışıkların yakılmadığı, Kuzey Irak sınırına 6 kilometre uzaklıktaki Dağlıca ve Dağlıca’ya bağlı üs bölgelerinde gecenin zifiri karanlığını, sadece yıldızlar aydınlatıyor.
Dağlıca Taburunu çevreleyen Oramar bölgesindeki 2580 rakımdaki Şehit Uzman Çavuş Birol Mutlu Üs Bölgesi, 2522 rakımlı Şehit Üsteğmen Onur İlkan Üs Bölgesi ve 2510 rakımlı Keri Tepe Üs Bölgesi, sabahın ilk ışıklarına kadar Mehmetçik tarafından korunuyor. Gecenin zifiri karanlığını ve sessizliğini ise Kuzey Irak sınırında terörist unsurların tehdit oluşturduğu bölgelere yönelik tank, ağır silahlarla yapılan atış sesleri bozuyor. Dağlıca Taburu ve Kuzey Irak sınırındaki 9 üs bölgesinden gelecek terörist tehditlere karşı bölge ASELSAN tarafından üretilen termal kameralarla 24 saat izleniyor.
HASTANE GİBİ REVİR
Dağlıca Taburu'nda ayrıca adeta hastane gibi bir revir kurulmuş. Revride sivilde sağlık kuruluşlarında çalışan asteğmenler görev yapıyor. Revirde 1 doktor, 1 psikiyatri uzmanı ve 1 diş hekimi hasta askerleri tedavi ediyor. Ayrıca taburun revirine Dağlıca Köyü'nde oturan vatandaşlar da ilk müdahale için gelip tedavi olabiliyor.

Dağlıca Şehitleri, Fotoğraflarıyla YaşatılıyorDağlıca Şehitleri, Fotoğraflarıyla YaşatılıyorDağlıca Şehitleri, Fotoğraflarıyla Yaşatılıyor

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler