YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Derecik Sınır Kapısı Giriş Çıkışlara Açıldı

HAKKARİ (AA) - Şemdinli ilçesine bağlı Irak sınırındaki Derecik beldesinde bulunan Derecik Sınır Kapısı'ndan giriş çıkışlar için, kaymakamlıktan gerekli izin çıktı.

HAKKARİ - Şemdinli ilçesine bağlı Irak sınırındaki Derecik beldesinde bulunan Derecik Sınır Kapısı'ndan giriş çıkışlar için, kaymakamlıktan gerekli izin çıktı. Şemdinli Kaymakamlığı, Umurlu köyü yakınlarında açılacak Derecik Sınır Kapısı'ndan, Irak'ın kuzeyine giriş ve çıkışlar için gerekli izni vermeye başladı. Kaymakamlık, Irak'ın kuzeyine giriş ve çıkış yapmak isteyen vatandaşların 18 Nisan 2014 tarihinden itibaren Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne müracaat ederek gerekli izni alabileceğini duyurdu. Vatandaşların, alınacak "İdari Mektup İzni" ile sınır kapısından Irak'a seyahat edebilecekleri bildirildi. Kaymakam Adem Ünal, AA muhabirine, Derecik Sınır Kapısı'nın açılması noktasında güvenli bir aşamaya gelindiğini söyledi. Öncelikle karşıdaki ve bu taraftaki insanların, cenaze, taziye ve düğün gibi günlerde görüşmelerini sağlamak için gerekli izinleri çıkardıklarını belirten Ünal, şöyle konuştu: "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve ilgili bakanların girişimleri ve diğer tarafında sıcak yaklaşımları sonucu, Derecik Sınır Kapısı'nın açılması noktasında güvenli bir aşamaya geldik. Bölge insanı bu kapının açılmasını bekliyordu. Bugünden itibaren vatandaşlar, Köylere Hizmet Götürme Birliği'nden alacakları 'İdari Mektup İzni' ile Derecik Umurlu Sınır Kapısı'ndan, Irak'a seyahat edebilecekler." Irak'ın kuzeyine geçeceği için mutlu olduğunu belirten Bedrettin Demir adlı vatandaş ise diğer tarafta akrabalarının bulunduğunu ancak bugüne kadar kendilerini görmeye gidemediklerini ifade etti.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler