YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Dik Ve Dives'ten 'savaşı Durdurun' Çağrısı

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) - DEMOKRATİK İslam Kongresi üyesi Lokman Özdemir, Ortadoğu ve Türkiye'deki çatışmalı sürece Müslümanlar'ın sessiz kaldığını söyledi.

Behçet DALMAZ/HAKKARİ, (DHA) - DEMOKRATİK İslam Kongresi üyesi Lokman Özdemir, Ortadoğu ve Türkiye'deki çatışmalı sürece Müslümanlar'ın sessiz kaldığını söyledi. Özdemir, "DAİŞ çeteleri Kürt köylerini yakmakta, kadınlara tecavüz etmekte, çocukları kaçırmaktadır. İslam adı altında yapılan bu vahşet karşısında, ne yazık ki dünyanın büyük bir kısmı ve müslümanlar sessizlik içindedir" dedi. Demokratik İslam Kongresi (DİK), Diyanet ve Vakıf Emekçileri Sendikası (DİVES) ve Hakkari Alimler ve İmamlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği tarafından, Ortadoğu ve Türkiye'de yaşanan çatışmalı süreç ve ölümlerle ilgili basın açıklaması yaptı. DİVES Hakkari Temsilcisi Mikail Öztunç, Alimler ve İmamlar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim Kurulu üyesi Nasır Taş'ın katıldığı basın açıklamasının metni DİK üyesi Lokman Özdemir okudu. Özdemir, Kürtler'in yaşadığı toprakları cehenneme çeviren DAİŞ'in bir terör örgütü olduğunu ancak, hala dünya ülkeleri ve bazı Müslümanlar'ın buna sessiz kaldığını söyledi. Özdemir, şöyle konuştu: "Hz. Muhammed (S.A.V) zulme, vahşete ve kız çocukları diri diri toprağa gömülmeye karşı sessiz kalmadı. İslam’dan önce cahiliye devriydi. Kız çocukları diri diri toprağa gümlüyordu. Yaşadığımız dönem ise aydınlanma ve bilim dönemi olmasına rağmen daha fazla kız çocukları ve kadınlar öldürülüyor ve daha fazla katliamlar yaşanıyor. Cahiliyet döneminden daha fazla şiddet oluyor. Ey Müslümanlar, ey insanlar, DAİŞ jitemi Kur’an yakmadı mı? Camileri, kiliseleri bombardıman etmedi mi? Kürt kadın ve kızlarını pazarlamadı mı, Şengel’deki Yezidi kadınları pazarlara satmadı mı? Tüm dünya âlemi gözü önünde insanları kafeslere koyup canlı canlı yakmadı mı? Müslümanların kıblesi olan beyti mukaddesi yıkacağım demedi mi? Suriye’de peygamberin mezarını yıkmadı mı? Türbeleri yıkmadı mı? Canlı canlı insanların kafasını kesmedi mi? Bu vahşete karşı Müslümanım, insanım diyen nasıl sesiz kalabilir. İslam’a güre zilkade, zil hicce ve ramazanda savaşmak haramdır yasaktır. DAİŞ çeteleri ise ramazan demeden, bayram demeden, rojavalı Kürt halkı ve halkları katletmeye devam etti. DAİŞ çeteleri Allah’ın düşmanı, peygamberlerin düşmanı, İslam düşmanı, insanlık düşmanı ve Kürt düşmanıdır. Ey DAİŞ çeteleri nemruttan Ebu Cehil, Ebu Lehep'ten hiçbir farkınız yoktur." "ATEŞKES ÇAĞRISI" Alim ve imamların barışa destek vermeleri halinde savaşın biteceğini de söyleyen Özdemir, "Türkiye Kürt sorunu demokratik yöntemlerle çözülürse savaşta, çatışmalarda biter. Son gülerde çatışmaların başlanması ölümlerin başlaması, tutuklamaların başlanması çözüm değildir. Demokratikleşme sürecin ve müzakerelerin tekrar başlamasını istiyoruz. Bir an önce ateşkes ilan edilmelidir" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler