YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari Ve Bitlis'te Kardeşler Seçimlerde Rakip Olacak (2)

ZEYDAN: HDP,TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN KESİMLERE EŞİT MESAFEDE HDP Hakkari 3'üncü sıra Milletvekili adayı Abdullah Zeydan, yıllarca sistem partileri içerisinde yer alan bir

ZEYDAN: HDP,TÜRKİYE'DEKİ BÜTÜN KESİMLERE EŞİT MESAFEDE
HDP Hakkari 3'üncü sıra Milletvekili adayı Abdullah Zeydan, yıllarca sistem partileri içerisinde yer alan bir ailenin mensubu olarak HDP'nin kendisini aday göstermesinin, HDP'nin Türkiyelileşmesi adına önemli bir adım olduğunu söyledi. 3 yıl önce BDP saflarına katıldığını, bu katılımdan dolayı da çok mutlu olduğunu belirten Zeydan, şöyle konuştu:
"Yıllarca sistem partilerinde siyaset yapan bizim gibi ailelere HDP'nin listelerde yer verip sahiplenmesi önemli bir hamledir. Bu da HDP'nin Türkiye'deki bütün kesimlere eşit mesafede davrandığnın bir göstergesidir.Türkiye'de akan kardeş kanının durması için, sayın Öcalan tarafından başlatılan barış sürecinin olumlu sonuçlar getirmesi için büyük çabalar ve mücadeleler sarf eden HDP'den aday gösterilmem benim için onur verici bir durum. Mensubu olduğum aşiretin yüzde 90'ı şu an HDP'yi destekliyor. Benim aday gösterilmemle birlikte inşallah aşiretin yüzde yüzü HDP'ye destek verecek."
Abdullah Zeydan, bir ağabeyinin de 1992 yılında Adana Çukurova Üniversitesinde okurken PKK saflarına katıldığını ve sonrasında da çatışmada öldüğünü hatırlattı.
AK PARTİLİ ZEYDAN: 8 HAZİRAN SABAHI AÇIKLAMA YAPACAĞIM
AK Parti'de 23'üncü dönem Hakkari Milletvekiliği yapan ve 7 Haziran 2015'de yapılacak olan seçimler için Ak Parti'de Hakkari 2'inci sıra Milletvekili adayı gösterilen Dr. Rüstem Zeydan ise ailesiyle ilgili şu an açıklama yapmayacağını, 8 Haziran sabahında bu açıklamayı yapacağını söyledi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler