YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de 220 Kişiye 3 Bin 300 Arılı Kovan Dağıtıldı

HAKKARİ (AA) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il genelinde 220 arıcıya, 3 bin 300 arılı kovan dağıtıldı.

HAKKARİ - Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından il genelinde 220 arıcıya, 3 bin 300 arılı kovan dağıtıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Hacı Dursun Yıldız, Otluca köyünde, daha önce kovanı sönmüş 8 arıcıya dağıtılan 380 arılı kovanı inceledi. Yıldız, arıcılığın gelişmesi ve Hakkari balının istenilen değeri bulması için bir takım projeler geliştirdiklerini söyledi. Kovanları sönmüş 220 kişiye 3 bin 300 ana arılı kovan dağıttıklarını kaydeden Yıldız, şöyle konuştu: "İşten anlayan ve bir araya gelerek gruplar halinde çalışan arıcılarımıza, arılı kovan dağıttık. Otluca köyündeki bu arılı kovanlar, İl Özel İdaresi kaynaklarınca alındı ve arıcılara dağıtıldı. Burada iyi bir hasat elde edilmiş. Kovanları Hakkari'deki arıcılara dağıtmak bizi mutlu etti. Bu arkadaşlarımız geçen yıllara oranla yüzde 10'luk bir düşüşle de olsa arılı kovanlardan iyi verim aldı. Verim düştü ama kalite de yükseldi. Bu konuda emek veren herkese teşekkür ediyorum." İl genelinde 122 bin 260 aktif arılı kovan, 6 bin 700 ise sönmüş boş kovanı bulunduğunu anlatan Yıldız, Hakkari'nin arıcılık açısından çok uygun bir bölge olduğunu vurguladı. İran'dan getirilen kalitesiz balın meşhur Hakkari balının kalitesini düşürdüğünü söyleyen Yıldız, bunun önüne geçmek için güvenlik birimlerinin gerekli önlemleri aldığını belirtti. Arıcı Nasrettin Aslan ise dağıtılan arılardan memnun olduklarını ifade etti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler