YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de Izinsiz Gösteri

 HAKKARİ (AA) - Hakkari'de askeri karakol inşa edildiği iddiasıyla Meskan Dağı'nda izinsiz gösteri yapan gruba, asker ve çevik kuvvet ekibi müdahale etti.

HAKKARİ - Hakkari'de askeri karakol inşa edildiği iddiasıyla Meskan Dağı'nda izinsiz gösteri yapan gruba, asker ve çevik kuvvet ekibi müdahale etti. Yaklaşık bir hafta önce Hakkari-Çukurca karayolunun 50. kilometresindeki Meskan Dağı'nda Türk Silahlı Kuvvetlerince operasyon başlatıldığı ve yeni karakollar yapıldığı iddiasıyla çadır kurarak "barış nöbeti" adı altında bölgede beklemeye başlayan grup, sabah saatlerinde kent merkezinden gelen partililerle bir araya geldi. Aralarında Hakkari Belediye Başkanı Dilek Hatipoğlu ve BDP İl Başkanı Mustafa Miraz Çallı'nın bulunduğu grup, basın açıklaması yapmak amacıyla Mesken Dağı'na çıkmak istedi. Askerin güvenlik gerekçesi ile kalabalığa izin vermemesi üzerine belediye başkanı Hatipoğlu, BDP İl Başkanı Çallı ile sivil toplum örgütü temsilcileri askeri yetkililerle görüştü. Grubun daha fazla ilerlemesine izin çıkmaması üzerine kalabalık ile asker arasında gerginlik yaşandı. Kalabalığın içerisindeki bir grubun, askere taş ve havai fişeklerle saldırması üzerine güvenlik önlemi alan asker ve çevik kuvvet ekibi, gruba biber gazıyla müdahalede bulundu. Müdahale ile birlikte dağılan grup, farklı noktalardan dağın zirvesine çıkmaya çalıştı. Atılan taşlardan birkaç asker yaralandı. Bölgede grubun bekleyişi sürüyor.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler