YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'de "Kültürünü Kendi Dilinle Göster" Projesi

HAKKARİ (AA) - Hakkari Üniversitesince (HÜ) hazırlanan  "Kültürünü Kendi Dilinle Göster" projesi kapsamında, 7 ülkeden 35 üniversite öğrencisi Şemdinli ilçesine geldi.

HAKKARİ hazırlanan "Kültürünü Kendi Dilinle Göster" projesi kapsamında, 7 ülkeden 35 üniversite öğrencisi Şemdinli ilçesine geldi. İngilizce okutmanı Yeşim Çal koordinatörlüğünde hazırlanan ve Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığınca desteklenen proje kapsamında Azerbaycan, Gürcistan, Ukrayna, İtalya, Romanya, Polonya ve Hakkari'den 35 üniversite öğrencisi, Şemdinli'nin Bağlar köyünü ziyaret etti. Bu projeyle dillerindeki fıkra, tekerleme ve bilmeceleri birbirlerine öğreten gençler, görsel sanat temalı etkinliklerle kültürel etkileşim sağlayacak. Bağlar köyünde gençlerle bir araya gelen Kaymakam Adem Ünal, Şemdinli'de bu ve buna benzer projeleri her zaman destekleyeceklerini söyledi. İlçede her türlü projenin büyük önem taşıdığını ifade eden Ünal, "Yeni projelerin ilçemize kazandırılması konusunda çalışmalara devam edeceğiz. Ülkemizin kültürünü öğrenmek ve bilmek için gelen misafirlerimizi de buradan ağırlamaktan memnuniyet duyuyoruz" diye konuştu.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler