YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkari'deki Çatışmada 1 Özel Harekat Polisi Şehit Oldu (3)

ŞEHİT POLİS HAKKARİ'DEN UĞURLANDI Hakkari'nin Oğul Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde doktorların tüm

ŞEHİT POLİS HAKKARİ'DEN UĞURLANDI

Hakkari'nin Oğul Köyü kırsalında PKK'lı teröristlerle girilen çatışmada ağır yaralanan ve kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesinde doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılmayarak şehit olan Özel Harekat polisi 25 yaşındaki Muhammet Ali Mevlüt Dündar için Dağ ve Komando Tugayında tören düzenlendi.

Törene Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak, Belediye Başkan Vekili Cüneyt Epcim, İl Jandarma Alay Komutanı Tuğgeneral Ferdi Korkmaz, Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, asker ve polis arkadaşları katıldı.

Törende şehit Özel Harekat polisi Muhammet Ali Mevlüt Dündar'ın özgeçmişi, ardından da dua okundu. Daha sonra şehit polis Dündar'ın cenazesi, bir süre silah arkadaşlarının omuzlarında taşınarak tekbirler eşliğinde helikoptere bırakıldı. Şehit polis memuru Dündar'ın cenazesi memleketi Karaman'a uğurlanmak üzere helikopterle Van'a gönderildi.Törene katılan Özel Harekat Polisleri de hep beraber kahramanlık andı okudu.

VATAN TOPRAKLARINI BU ÇAKALLARA DAR EDECEĞİZ'

Törende konuşan Hakkari Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Şehit polis memurunun kanının yerde kalmayacağını söyledi. Dilberoğlu, "Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, milletimizin huzur güveni için üstlenmiş olduğu görevi ifa ederken şehitlik mertebesine ulaşan değerli kardeşim M. Ali Mevlüt Dündar'ı ebedi hayatına uğurlanmak üzere toplanmış bulunuyoruz.Yüce Allah'tan şehidimize rahmet, geride kalan kederli ailesine ve değerli meslektaşlarıma sabrıcemil niyaz ediyorum. Şehidim şu anda burada toplanmış bulunan hazirun bütün Türk milleti adına sana şehitliğin kutlu ve mübarek olsun demek için toplandı. Şehidimizin toprağı al rengine boyayan mübarek kanları, mukaddes vatanımızın manevi mührüdür. Bu topraklarda dünya var oldukça var olacağımızı, huzur ve barış içerisinde milli birlik ve beraberliğimizin asla bozulmayacağını sembolü ve imzasıdır. Aziz şehidim müsterih ol. Kanını dökdükleri bu kutsal vatan topraklarını bu çakallara dar edeceğiz" dedi.

Teröristlerin kendilerine sığınacak bir in bulamayacaklarını da belirten Dilberoğlu, "Silah arkadaşların olarak beynini kiraya vermiş bu sırtlan sürüsünü, arkalarındaki çete başlarını, er veya geç tetiği çeken parmakları kırıp başlarını ezerek intikamını alacağız. Vatanımızın birliği ve bütünlüğünü muhafaze etmek uğruna mücadelemize devam edeceğiz. Milletimize karşı verdiğimiz sözü asla vazgeçmemek üzere inanç ve azmimizden hiç taviz vermeden yerine getireceğiz. Biz bu mukaddes teşkilata girdiğimizde ilk gün bir yemin ettik. Namusumuz, şerefemiz ve makaddesatımız üzerine. Hiç bir güç ve kuvvet asla bizi bu yeminimizden döndüremeyektir. Sevenlerimiz ve millettimiz bilsin ki, kahraman güvenlik güçlerimiz bu hainlere en kısa sürede cebabı verecek. Şehitlerimizin kanından aldığı ilhamla istiklal marşımızı yazan merhum Mehmet Akif Ersoy, Çanakalle şehitlerine yazıdğı şiirinde ne güzel söylemiş.Ey şehit oğlu şehit, isteme benden makber.Sana avucunu açmış duruyor peyfamber.Şehidim Allah cennetinle seni peygamberimize koşu etsin" dedi.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler