YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hakkarili Kadınlardan "tecavüze Hayır" Yürüyüşü

HAKKARİ (AA) - Hakkarili kadınlar, bölgede yaşanan taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Hakkarili Kadınlardan "tecavüze Hayır" Yürüyüşü

Hakkarili kadınlar, bölgede yaşanan taciz, tecavüz, uyuşturucu ve şiddet olaylarına tepki göstermek amacıyla yürüyüş düzenledi. Hakkari Belediyesi bünyesinde faaliyet yürüten Bınevş Kadın Merkezi'nin organize ettiği yürüyüş için belediye binası önünde toplanan kadınlar, beraberlerinde getirdikleri tencere ve deflerle yaklaşık bir kilometre yürüdü. Yürüyüşün ardından toplanan kadınlar adına açıklama yapan Bınevş Kadın Merkezi Sosyoloğu Özgür Doğan, toplumun temel sorunu olan tecavüz, fuhuş, uyuşturucu ve şiddet olaylarına sessiz kalmamak amacıyla bu yürüyüşü düzenlediklerini bildirdi. Dünya genelinde olduğu gibi bölgede de çocuk istismarı, uyuşturucu kullanımı, tecavüz, taciz, fuhuş ve şiddet olaylarının gün geçtikçe arttığını ileri süren Doğan, şöyle konuştu: "Tecavüz kültürüne sahip zihniyetler kadınlara ve çocuklara saldırmakta, tecavüz etmektedir. Aynı zihniyeti, aynı zalimleri biz kadınlar Irak'ta, Afganistan'da, Mısır'da, Tunus'ta, Filistin'de gördük. Halklara, kadınlara karşı uygulanan bu tecavüz ve işgal kültürü toplumları sömürgeleştirme politikasının bir parçasıdır. Bu konuda tüm kadın mücadelesi veren, demokrat ve insanım diyen herkesi bu tecavüz olaylarının karşısında sessiz kalmamaya ve bu vahşetin hesabı soruluncaya kadar tüm alanlarda tepkilerini göstermeye çağırıyoruz." Kadınlar, açıklamanın ardından olaysız dağıldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler