YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Meslek Yüksek Okulu Yüksekova'ya taşınıyor

Hakkâri Üniversitesi Rektörü İbrahim Belenli, Yüksekova’ya taşınacak Meslek Yüksek Okulu için tahsis edilen yeri gezdi....

Hakkâri Üniversitesi Rektörü İbrahim Belenli, Yüksekova’ya taşınacak Meslek Yüksek Okulu için tahsis edilen yeri gezdi. Belenli, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yapılan yerin MYO için uygun olduğunu ve en kısa zamanda MYO'yu buraya taşıyacaklarını belirtti.
Rektör Belenli ve beraberindeki heyeti, Yüksekova Kaymakamı Üzeyir Aziz Özeren, Yüksekova İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Özmen, Yüksekova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Pınar ve Yüksekova Sanayici ve İş Adamları Derneği (YÜSİAD) Başkanı Taylan Çiçek karşıladı.
Hakkâri Üniversitesi Rektörü İbrahim Belenli, Kürt Dili ve Edebiyat bölümü öğretim üyesi İbrahim Seydo Erdoğan ve Hakkâri Üniversitesi hocaları ile birlikte, Yüksekova’ya taşınacak olan Yüksekova Meslek Yüksek Okulu için tahsis edilen binayı görmeye geldiklerini belirtti. Belenli, önümüzdeki eğitim öğretim döneminde Yüksekova MYO öğrencilerine burada eğitim verileceğini ifade etti.
İnşaatı bitmekte olan derslikler TOKİ konutlarının arka kısmında yer alıyor. İnşaatı gezen Belenli ile beraberindeki heyet öğrencilerin sınıflarını, laboratuar bölümlerini, okulun konferans salonunu ve okulun yemekhane olarak yapılacak bölümlerini tespit etti.
Yüksekova Meslek Yüksek Okulu'nda şimdilik 4 bölüm olacağını ifade eden Belenli, bunların Postacılık, Muhasebe, İşletme ve Çocuk Gelişimi olduğunu belirtti. Her bölümde 30 öğrenci eğitim göreceğini ve hali hazırda 1. sınıf öğrencilerini de buraya aktaracaklarını belirtti. Yüksekova meslek Yüksek Okulu'nda toplamda 250 öğrenci eğitim görecek.
Belenli, Yüksekova’da eğitim görecek öğrencilerin ilk etapta ev kiralama tarzında veya varsa özel yurtlardan faydalanacaklarını, Kredi ve Yurtlar Kurumu'ndan burada bir yurt açması için girişimleri olacağını kaydetti.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler