YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Bu köyde 19 yıl aradan sonra düğün yapıldı

Hakkari merkeze bağlı Çetintaş köyünde, 19 yıl aradan sonra ilk defa bir düğün töreni yapıldı.

Bu köyde 19 yıl aradan sonra düğün yapıldı

Hakkari merkeze bağlı Çetintaş köyünde, 19 yıl aradan sonra ilk defa bir düğün töreni yapıldı.

Şehirden 35 kilometre uzaklıkta bulunan Çetintaş köyü, 1994 yılında güvenlik gerekçesi ile boşaltılmıştı. 2000 yılında 10 ailenin geri dönüş yaptığı köy, 19 yıl aradan sonra bir düğün törenine ev sahipliği yaptı.

Sinem Kaya ile Yaşar Demir çiftinin 2 gün 2 gece süren düğün törenine yüzlerce davetli katıldı.Gelin tarafı olan Kaya ailesi ise, 19 yıl aradan sonra kendi köylerinde düğün yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, barış süreci ile birlikte bölgenin her geçen gün daha da huzura kavuştuğunu ifade ettiler.

Kaya ailesi, ”Bölgedeki olaylardan dolayı, 70 hanelik olan köyümüz 1994 yılında güvenlik gerekçesi ile boşaltıldı. 2000 yılında ise 10 hane geri dönüş yaptı. Uzun aradan sonra burada ilk düğünü yapmanın mutluluğu ve sevincini yaşadık” şeklinde konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler