YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Pkk'nın Tabura Attığı Havan Mermisi 8 Yaşındaki Nurşin'i Yaraladı (2)

FOTOĞRAFLAR PAYLAŞILDI Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kaynakları 8 yaşındaki Nurşin Buldan'ın yaralandığı saldırının detaylarını ve fotoğraflarını medya ile paylaştı. Buna göre,

Pkk'nın Tabura Attığı Havan Mermisi 8 Yaşındaki Nurşin'i Yaraladı (2)

FOTOĞRAFLAR PAYLAŞILDI
Başbakanlık Koordinasyon Merkezi kaynakları 8 yaşındaki Nurşin Buldan'ın yaralandığı saldırının detaylarını ve fotoğraflarını medya ile paylaştı. Buna göre, PKK'lı teröristler bugün saat 08.00- 08.10 saatleri arasında ve ikinci kez tekrar saat 11.25'te, Hakkari Yüksekova'daki Dağlıca Üs Bölgesi'ne havan ile silahlı saldırıda bulunuldu.
Terörist ateşlerine, Üs Bölgesinde bulunan askerler tarafından derhal ateşle karşılık verildi. Askerler tarafından açılan karşı ateş üzerine, terörist ateşleri kesildi. Söz konusu silahlı saldırılarda, üs bölgesinde herhangi bir zayiat veya hasar meydana gelmedi. Ancak saat 11.25'te, Dağlıca Üs Bölgesine yapılan ikinci havan saldırısında havan mermilerinden birisi Dağlıca Köyü içine düştü. Bunun sonucunda, anılan köyden Nurşin Buldan bacağından yaralandı. Yaralı çocuğa ilk tıbbi müdahale Dağlıca Üs Bölgesi Revirinde askeri tabiplerce yapıldı ve Yüksekova Devlet Hastanesine sevk edildi. Nurşin'in kız çocuğunun hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.
ŞEMDİNLİ VE ÇUKURCA'DAKİ HEDEFLER DE VURULDU
Dağlıca'da meydana gelen PKK'lı teröristlerin havan saldırıları ve Nurşin Buldan kız çocuğunun yaralanmasının hemen ardından Türk Hava Kuvvetlerine ait F-16 uçakları 14.30-15.05 saatleri arasında havalanarak havan atışlarının yapıldığı teröristlerin bulunduğu hedefleri imha etti.
Ayrıca F-16 uçakları Şemdinli ve Çukurca'da tespit edilen anlık hedeflere de hava harekatı düzenledi. Uçaklar görevlerini başarıyla tamamlayarak üslerine döndü.

Pkk'nın Tabura Attığı Havan Mermisi 8 Yaşındaki Nurşin'i Yaraladı (2)Pkk'nın Tabura Attığı Havan Mermisi 8 Yaşındaki Nurşin'i Yaraladı (2)Pkk'nın Tabura Attığı Havan Mermisi 8 Yaşındaki Nurşin'i Yaraladı (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler