YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'da Muhtarlardan, Madde Bağımlılığıyla Ortak Mücadele

Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA Yüksekova'da bir iş merkezinin önünde bir araya gelen muhtarlar adına Esenyurt Mahalle Muhtarı Selim Genç açıklamayı okudu.

Yüksekova'da Muhtarlardan, Madde Bağımlılığıyla Ortak Mücadele

Yaşar KAPLAN / YÜKSEKOVA Yüksekova'da bir iş merkezinin önünde bir araya gelen muhtarlar adına Esenyurt Mahalle Muhtarı Selim Genç açıklamayı okudu. İlçede 4- 5 bin kişinin madde bağımlısı olduğunu ileri süren Muhtar Genç, madde bağımlılığıyla mücadele etmek ve toplumsal sorumluluk gereği duyarlılık yaratmak için çalıştıklarını söyledi. Muhtar Genç, bu konuda farkındalık yaratmak için seminerler düzenleyeceklerini, afiş, dergi ve el broşürleri dağıtacaklarını da belirtti. Konu ile ilgili aile bireyleri, devlet yetkilileri, sivil toplum örgütleri ile ortak çalışacaklarını söyleyen Genç, kamuoyuna duyarlılık çağrısı yaparak şöyle konuştu:
"Bu bağımlılık ruhsal ve bedensel bozukluğuna neden olmaktadır. Toplumsal ahlaka verdiği zararlar ise intihar, gasp, fuhuş ve anarşi ile ailelerin parçalanmasına neden olmaktadır. Gençlerimizin bu uyuşturucu tuzağının ana sebepleri ise eğitim zafiyeti, arkadaş çevresi, aile içi tutum ve ilgisizliktir. Madde kullanımı ve bağımlılığı Yüksekova'da binlerce genci bu tuzağa düşürmüştür."

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler