YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yüksekova'daki Kayıp Muhtar Ölü Bulundu (2)

VALİLİK: MUHTARI PKK ÖLDÜRDÜ Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesinde ölü bulunan Kadıköy Muhtarı Nurettin Altun ile ilgili açıklama yaptı. Muhtar Altun'un PKK'lı teröristler

VALİLİK: MUHTARI PKK ÖLDÜRDÜ
Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesinde ölü bulunan Kadıköy Muhtarı Nurettin Altun ile ilgili açıklama yaptı. Muhtar Altun'un PKK'lı teröristler tarafından öldürüldüğünün belirtildiği açıklama şöyle:
"14.08.2017 günü saat 20.00 sıralarında Şahabettin Altun isimli şahıs tarafından Büyükçiftlik Jandarma Karakol Komutanlığına yapılan müracaatta, Kadıköy Muhtarı olarak görev yapmakta olan ağabeyi Nurettin Altun’un 12.08.2017 günü sabah saatlerinden itibaren kayıp olduğu, PKK/KCK bölücü terör örgütü tarafından kaçırılmış olabileceği bildirilmiştir. Kayıp şahıs başvurusu yapılmasını müteakip KİHBİ platformunun 'Kayıp Şahıs Modülüne' şahsın girişi yapılmış ve bütün güvenlik birimlerince ülke genelinde aranması sağlanmıştır.Şahsı bulmak için yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, bölücü terör örgütüne işbirlikçilik yapan 2 şahıs vasıtasıyla PKK/KCK bölücü terör örgütü tarafından not gönderildiği, işbirlikçilik yapan şahısların bölücü terör örgütünün kendisine herhangi bir zarar vermeyeceğini belirtmesi üzerine kendi isteğiyle bahse konu şahıslarla birlikte bölücü terör örgütü mensupları ile buluşmak üzere köyden ayrıldığı yönünde istihbari bilgiler elde edilmiştir.17.08.2017 günü saat 05.40 sıralarında kayıp şahsı bulmak maksadıyla güvenlik korucuları ve akrabaları vasıtasıyla arama çalışmaları devam ederken, Yeniışık Basamak Mezrası kırsalında Nurettin Altun isimli şahsın ateşli silahla başından vurularak öldürülmüş halde bulunduğu, Yüksekova İlçe Jandarma Komutanlığını telefonla aranmak suretiyle bildirilmiştir. Öldürülen şahsın Kadıköy Muhtarı Nurettin Altun olduğu tanıdıklarına teyit ettirilmiş olup, şahsın cenazesi halen Yüksekova Devlet Hastanesi morgunda bulunmaktadır."
Valiliğin açıklamasında, 16.08.2017 günü PKK/KCK bölücü terör örgütü yanlısı internet sitelerinde Muhtar Altun'un PKK/KCK bölücü terör örgütü tarafından öldürüldüğü yönünde açıklamalar yer aldığı, olay ile ilgili olarak da Yüksekova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler