YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Zap Suyu Kenarına Bariyer Için Insan Zinciri Oluşturdular

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, Hakkari’de Şöförler ve Otomobilciler Cemiyeti’nin öncülüğünde bir araraya gelen sürücüler, Zap Suyu kenarına bariyer yapılması için protesto eylemi yaptı.

Zap Suyu Kenarına Bariyer Için Insan Zinciri Oluşturdular

Behçet DALMAZ/ HAKKARİ, Hakkari’de Şöförler ve Otomobilciler Cemiyeti’nin öncülüğünde bir araraya gelen sürücüler, Zap Suyu kenarına bariyer yapılması için protesto eylemi yaptı. Oğul köyü yakınlarında yolda geçen araçları durdurup yolu bir süre trafiğe katapan sürücülere, Hakkari Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği İrfan Sarı, İHD Hakkari Şube Sekreteri Sait Çağlayan, KESK Hakkari Şubesi Dönem sözcüsü Cemal Balıkesir de destek verdi.
Basın açıklamasının metni Hakkari Şöförler ve Otomobilciler Cemiyeti Başkanı Abdi Arslan tarafından okundu. Basın açıklamasının okunması sırasında aniden bastıran yağmur sürücülere zor anlar yaşattı. Hakkari-Çukurca karayolunda 70 kilometrelik mesafede bariyer olmaması nedeniyle her yıl araçların Zap Suyu'na düşerek insanların öldüğünü söyleyen Arslan, defelarca ilgili kurumlara başvurmalarına rağmen bu konuda hiçbir önlemin alınmadığını söyledi.
Arslan, "Hakkari-Çukurca arasındaki bugüne kadar onlarca trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalar sonucunda birçok vatandaşımız hayatını kaybetmiş, bir çoğu da yaralanmıştır. Karayolları Bölge Müdürlüğü'ne ve yetkili kurumlara defalarca müracat etmemize rağmen yaklaşık 70 kilometrelik Hakkari-Çukurca karayolunun kenarına demirden bariyer yapılmasını dahi bu halka çok gören bu zihniyeti kınıyoruz. Son 1 ay içerisinde Zap Suyu'na uçan araçlarda 7 yurttaşımız hayatını kaybetmiştir. Bu yurttaşlarımızı rahmetle anıyor ve ailelerine sabır diliyoruz. Bu yolların böyle olmasını vicdansızlıkla seyreden yetkililerin, varsa eğer vicdanlarının sesini dinleyemeye davet ediyoruz” dedi.

Zap Suyu Kenarına Bariyer Için Insan Zinciri OluşturdularZap Suyu Kenarına Bariyer Için Insan Zinciri OluşturdularZap Suyu Kenarına Bariyer Için Insan Zinciri Oluşturdular

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler