YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Çadır Kentlere Bayramda Ziyaretçi Akını

HATAY (AA) – Yayladağı ilçesindeki YİBO ve TEKEL çadır kenti sakinlerini Türk ve Suriyeli yakınları bayramda yalnız bırakmadı.

HATAY – Yayladağı ilçesindeki YİBO ve TEKEL çadır kenti sakinlerini Türk ve Suriyeli yakınları bayramda yalnız bırakmadı. Ülkelerindeki iç savaş nedeniyle Türkiye sığınan Suriyeliler için oluşturulan çadır kentler, Ramazan Bayramı dolayısıyla ziyaretçi akınına uğruyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yakınları çadır kentlerde yaşayan Türk ve Suriyeli vatandaşlara, bayram boyunca çadır kenti ziyaret için özel izin verildi. Yaklaşık 7 bin kişinin kaldığı çadır kentleri bayram boyunca yaklaşık 2 bin kişi ziyaret etti. İskenderun ilçesinden Yayladağı YİBO çadır kentine gelen Türk vatandaşı Meryem Osman AA muhabirine yaptığı açıklamada kardeşini, kuzenini ve yeğenlerini bayramda yalnız bırakmamak için kampa geldiğini belirtti. Osman, yakınlarıyla bayramlaşıp hasret giderdiğini Kurban Bayramı'nda da yine ziyarete gelmeye çalışacağını söyledi. Suriye’nin Lazkiye kentinde bağlı Bayırbucak Türkmen bölgesinde yaşayan Halil Bozok da, Gaziantep ve Osmaniye’den 20 kişilik akrabasının geldiğini, onları kampta gün boyu ağırladıklarını belirtti. Yakınlarını ziyarete gelen Suriyelilerin kimi çadır kentte bayramlaşırken, kiminin de kamp girişindeki ziyaretçi bölümünde yakınlarıyla bayramlaşıp sohbet ettiği görüldü. Çadır kentlerde yaşayan bazı Suriyelilerin de kamp dışındaki yakınlarını ziyaret etmek için izin aldığı öğrenildi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler