YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhuriyetimiz 89 Yaşında

İskenderun ve Yayladağı ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

İskenderun ve Yayladağı ilçelerinde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı coşkuyla kutlandı.

İskenderun'daki kutlamalar çerçevesinde İskenderun Kaymakamı Ali İhsan Su, kaymakamlık binasında tebrikleri kabul ettikten sonra Atatürk Bulvarı'nda düzenlenen törenlere katıldı.

Su, özgür ve bağımsızlığın, milli birlik ve beraberliğin kaynağı olan Cumhuriyetin 89'uncu yıl dönümünü hep birlikte büyük bir coşku ve gururla kutladıklarını belirterek, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının önderliğinde kazanılan ve tarihe altın harflerle yazılan Kurtuluş Savaşı destanının ardından kurulan Cumhuriyetin, azmin, kararlılığın, fedakarlığın, birlik ve beraberliğin ve egemenliğin sembolü haline geldiğini söyledi.

Su, cumhuriyetin farklı kültür, inanç ve düşünceleri teminat altına alarak birlikte yaşama idealinin kaynağı olduğunu, her bakımdan daha güçlü, daha müreffeh, daha mutlu ve daha gelişmiş bir Türkiye hedefine ulaşmak için çalışmayı sürdüreceklerini belirtti.

Törende yapılan konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından şiirler okundu, halk oyunları ekipleri gösterileri ve resmi geçit töreni gerçekleştirildi.

Yayladağı ilçesinde de 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı düzenlenen törenle kutlandı.

Şehir stadında gerçekleşen kutlamalar kapsamında konuşma yapan Yayladağı Kaymakamı Tolga Polat, Cumhuriyetin kuruluşunun 89. yıl dönümünü milletçe büyük bir sevinç ve coşku ile kutladıklarını ve sonsuza kadar da kutlamaya devam edeceklerini kaydetti.

Tören, şiirlerin okunması ve folklor gösterisiyle devam etti. Cumhuriyet Bayramı kapsamında gerçekleşen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Kutlamalar, resmi geçit töreni ile son buldu.

Muhabir: Ömer Soylu-Erdal Türkoğlu / Abdulgafur Kılıç / Aykut Ünlüpınar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler