YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Cumhuriyetimizin 89. Yılı

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Cumhuriyet'in 89. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenledi.

Hatay Valisi Mehmet Celalettin Lekesiz, Cumhuriyet'in 89. yıldönümü dolayısıyla Cumhuriyet Bayramı resepsiyonu düzenledi.

Lekesiz, özel bir otelde düzenlenen resepsiyonda yaptığı konuşmada, cumhuriyetin sağlam temeller üzerinde yükseldiğini, sadece bir yönetim şekli değil, aynı zamanda tarihin de en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi, toplumsal ve siyasal değişim projesi olduğunu belirtti.

89 yıl içerisinde eğitimden sağlığa, sanayileşmeden altyapıya, siyasetten ekonomiye her alanda önemli atılımlar gerçekleştirildiğini ifade eden Lekesiz, Türkiye'nin pek çok ülke için örnek bir model olduğunu söyledi.

Lekesiz, farklı görüş ve düşüncelerin yüzyıllardır bir arada barış içinde yaşadığı Hatay'ın, geleceğe kararlı bir şekilde yürüdüğünü belirterek, şunları kaydetti:

"İlimiz tüm dünyanın örnek alacağı güzel bir modeldir. Sevgi, barış ve hoşgörüyü yaşatmanızdan dolayı siz değerli Hataylılara teşekkür ederim. Herkese ilimizin tüm dinamiklerine ve her konuda gelişmesine katkıda bulunmak amacıyla ortaya koydukları özverili çalışmalarından dolayı da ayrıca teşekkür ederim."

Etkinlikte, talasemi hastası ilkokul öğrencisi Ahmet Yıldız okuduğu İstiklal Marşı davetlilerden büyük alkış aldı.

Vali Lekesiz de Yıldız'ı kutlayarak kendisine bir dizüstü bilgisayar hediye etti.

Lekesiz, Cumhuriyet pastasını da, Garnizon Komutanı Albay Hasan Polat, Antakya Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, Cumhuriyet Başsavcısı Bestami Tezcan, gazi ve şehit aileleriyle birlikte kesti.

Resepsiyona, Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Hatay Barosu Başkanı Sinan Akgöl, Vali Yardımcıları, İl Jandarma Komutanı Vekili Yarbay Eşref Torun, İl Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu, siyasi parti temsilcileri, kanaat önderleri, kurum müdürleri ve bir çok davetli katıldı.

Muhabir: Hatay / Abdulgafur Kılıç

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler