YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay’da Gadir-i Hum Bayramı

Alevilerin, Hazreti Muhammed'in veda haccı dönüşünde Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak kutladığı ‘Gadir-i Hum...

Alevilerin, Hazreti Muhammed'in veda haccı dönüşünde Hazreti Ali'yi taltif ettiği gün olarak kutladığı ‘Gadir-i Hum Bayramı’ dolayısıyla Hatay’da türbeler dolup taştı.

Türbelerde kurbanlar kesen ve tütsüler yakarak dua eden Aleviler, Antakya’daki Sultan Habib-i Neccar Hazretleri’nin türbesine ulaşmak için 3 kilometrelik dağ yolunu yürüdü. Habib-i Neccar Dağı’nda kapısını öperek girdikleri türbenin çıkışında gelenlere lokum da ikram edildi. Sultan Habib-i Neccar Hazretleri’nin türbesini ziyaret ederek tütsüler yakan ve dua eden Alevi vatandaşlar, daha sonra Antakya merkezde bulunan Habib-i Neccar Camii'ne gelerek, burada bulunan Habib-i Neccar Hazretleri’nin kabrini ziyaret etti.

Antakya’daki çarşı esnafının çoğu da ‘Gadir-i Hum Bayramı’ dolayısıyla dükkanlarını açmadı. Alevi esnafın yanı sıra Sünni, Hıristiyan, Yahudi ve Ermeni esnaf da Alevi esnafların bayramına saygı göstererek dükkanlarını açmadı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler