YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay'da "Gadir-i Hum Bayramı" Etkinlikleri

Hz. Muhammed'in hicretinin 10. yılında veda haccı dönüşünde Hz.Ali'yi taltif ettiği gün olarak kutlanan "Gadir-i Hum Bayramı" nedeniyle Hatay'da çeşitli

Hz. Muhammed'in hicretinin 10. yılında veda haccı dönüşünde Hz.Ali'yi taltif ettiği gün olarak kutlanan "Gadir-i Hum Bayramı" nedeniyle Hatay'da çeşitli etkinlikler yapıldı.

Bazı vatandaşlar, erken saatlerden itibaren kentte bulunan türbeler ile Habib-i Neccar Dağı eteğindeki Sultan Habib-i Neccar Türbesi'ni ziyaret ederek dualar okudu, tütsü yaktı, ellerini duvara sürerek dileklerde bulundu.

Vatandaşların bazıları da kurban kesti. Kazanlarda buğday ile etin haşlanmasıyla yaklaşık 8 saat sürede yapılan "Hirisi" yemeği dağıtıldı.

Bayram dolayısıyla çarşı merkezinde esnafın büyük bir bölümünün iş yerlerini açmadığı görüldü. Harbiye beldesindeki Hz. Hıdır Türbesi'nde erken saatlerden itibaren "Hirisi" yemeğini yapmaya başladıklarını ifade eden Nihat Aslanyürek, "Bugün inancımıza göre iş yerleri kapalı olur. Namazlar kılınır ve türbeler ziyaret edilerek dualar edilir. Daha sonra da herkesin katkısıyla yapılan 'Hirisi' yemeği hayır için dağıtılır" diye konuştu.

Muhabir: İsmihan Özgüven

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler