YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Hatay'da Türkler Ve Suriyeliler Arasında Taciz Gerginliği

Ramazan ÇELİK/ HATAY, Merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Sofular Mahallesi'nde iddiaya göre halasına gitmek isteyen 2 çocuk annesi Ahsen Süloğlu, bir

Hatay'da Türkler Ve Suriyeliler Arasında Taciz Gerginliği

Ramazan ÇELİK/ HATAY, Merkez Antakya İlçesi'ne bağlı Sofular Mahallesi'nde iddiaya göre halasına gitmek isteyen 2 çocuk annesi Ahsen Süloğlu, bir grup Suriyelinin sözlü tacizine uğradı. Suriyeli grup, Süloğlu'na ağabeyi Mehmet Reyhan'nın yanına gelmesine rağmen sözlü tacizini sürdürünce tartışma çıktı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışma, mahallelilerin araya girmesiyle son buldu. Suriyeli grup ise mahalleye gelen polis tarafından uzaklaştırıldı. Aynı Suriyeli grup, yanlarına diğer Suriyeli arkadaşlarını alarak Ahsen Süloğlu'nun ağabeyine ait Sofular Mahallesi Turgut Reis Sokağı'nda bulanan eve sopa, satır, kazma ve kürekle saldırdı. Evin camlarını kıran, kapıya kazma ve kürekle saldıran grubu gören mahalle sakinlerinin sokağa inmesiyle Suriyeli grup olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Ardından bölgede yakalanan bir Suriyeli feci şekilde dövülerek hastanelik edildi. Olayın duyulmasının ardından mahalleye çok sayıda çevik kuvvet ekibi sevk edildi. Mahallede güvenlik önlemi alan polis ekipleri, mahalleliyi sakinleştirirken, darp edilen Suriyeli ise ambulansla Antakya Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
SURİYELİLERİN TACİZİNE UĞRADIM
Mahallede Suriyeli görmek istemediklerini belirten ve Suriyelilerin tacizine uğradığını öne süren Ahsen Süloğlu şunları söyledi; "Ben halamlara gelirken mahallenin üst kısmında önce taciz edildim mahalledeki Suriyeliler tarafından. Daha önce de bu olayı yaşamıştım. Ben arabayla gelirken taciz etmeye başladılar ve hiç kesilmedi bu. Hiçbir şekilde vazgeçmediler. İlk etapta 7 kişi birden eve doğru geldiler, ama bizi kalabalık görünce geri gittiler. Aradan belli bir zaman geçince yaklaşık 60 kişi geldiler ve biz içeriye geçtik. Ellerinde sopalar, satırlar, kazma kürekler her şey vardı. Kapıya vurdular, amcam kapının arkasında durdu. Onları içeri almamaya çalıştı, camlarımız kırıldı, o sırada çocuklar cama yakındı. Onları zor aldık oradan. Bana dün bir şey olsaydı veya yanımdaki çocuklarıma, kim nasıl cevap verecekti? En fazla onları alıp kampa koyacaklardı, sonra da unutulup gidecekti."
NAMUSUMUZ TEHLİKEDE
Evinin Suriyeliler tarafından basıldığını iddia eden Mehmet Reyhan ise "Biz artık mahallede Suriyeli istemiyoruz. Bizim namusumuz tehlikede. Türkiye Cumhuriyeti'nde esir düştük. Dün kız kardeşim taciz edildiği zaman bana seslendi. Ben de çıktım bunların ikisiyle tatlı tatlı konuştum, onları uyardım. 'Biz kavga istemiyoruz' dedim. Ama bana 'Seni öldürür buraya gömerim' dedi. Ardından kardeşimin üstüne yürüdü, kardeşime küfür etti, ben buna dayanamadım ve itişip kakıştık. Sonra kaçtılar. 7 kişiyle geri geldiler ve bizi görünce yine kaçtılar. Olayın 15 dakika sonrasında 60 kişilik grup ellerinde çeşitli maddelerle geri geldiler. Eve saldırdılar. Benim yeğenim, kuzenlerim hepsi kırılan camların altında kaldılar. Onlar da ölebilirdi" diye konuştu.
Bu arada mahallede polis ekiplerinin aldığı önlemler devam ederken, Suriyeliler tarafından mahalledeki araçlara da zarar verildiği öğrenildi.

Hatay'da Türkler Ve Suriyeliler Arasında Taciz GerginliğiHatay'da Türkler Ve Suriyeliler Arasında Taciz Gerginliği

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler