YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Minik İzzet tuz yemezse ölecek

Tuz tutan hormonun az olmasına bağlı olarak aşırı tuz kaybı nedeniyle kalbi iki kere duran İzzet Efe, tuzuyla yaşama tutundu.

Minik İzzet tuz yemezse ölecek

Hatay’ın İskenderun ilçesinde, tuz tutan hormonun az olmasına bağlı olarak aşırı tuz kaybı nedeniyle kalbi iki kere duran 2 aylık İzzet Efe Çolakoğlu, sofra tuzuyla yaşama tutundu.

Minik İzzet Efe, günde 1,5 çay kaşığı tuz yemezse daha önce hayatını kaybeden kardeşlerinin kaderini paylaşacak.Neda Çolakoğlu ve Akar Çolakoğlu çiftinin 2005 ve 2007 yıllarında dünyaya gelen iki çocukları doğumdan kısa süre sonra tuz eksikliği nedeniyle hayatlarını kaybetti. Fakat aile çocuklarının neden öldüğünü öğrenemedi.

Çiftin yeni dünyaya gelen bebekleri İzzet Efe de daha önce ölen kardeşleri gibi doğumdan hemen sonra rahatsızlandı ve hastaneye yatırıldı. Anne ve baba bu çocuklarını da kaybetmemek için ellerinden geleni yaptılar ve hastane hastane dolaşıp çare aramaya başladılar.

İskenderun ve Adana’da çeşitli hastanelere giden aile bir türlü çocuklarının hastalığını teşhis ettiremedi. Sürekli tuz kaybı olan İzzet Efe bebeğin kalbi Adana’da tedavi gördüğü hastanede durdu ve doktorların yoğun uğraşları sonucu tekrar çalıştırıldı ve bebek günlerce yoğun bakımda yaşam savaşı verdi. Bir süre sonra durumu düzelen bebek taburcu edilerek İskenderun’a gönderildi ancak yine rahatsızlandı ve özel bir hastaneye yatırıldı.

Durumun farkında olan doktorlar araştırmalar sonrasında İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları Bölümü'nden Uzm. Dr. Hasan Önal’a ulaşarak durumu bildirdi. Önal’ın ambulans uçakla İskenderun’dan aldırdığı İzzet Efe bebek hemen tedavi altına alındı ve yapılan araştırmalar neticesinde bebeğe her gün tuz verilmesi tedavisini uygulamaya başladı.

Tedavi sonuç vermeye başlayınca İzzet Efe bebeğin sağlığı normale dönmeye başladı ve bir süre sonra taburcu edildi.23 gün hastanede yattıktan sonra İskenderun’a dönen Çolakoğlu çifti ise, bebeklerinin hayata tutunmasıyla sevindi. Daha önce iki çocuğunu aynı hastalıktan kaybettiğini belirten anne Neda Çolakoğlu, İzzet Efe bebekten de ümidini kestiğini ve çok dua ettiğini söyledi.

Bebeğinin sağlığına kavuşmasıyla çok mutlu olduğunu belirten Çolakoğlu, çocuğunu tedavi eden doktor Hasan Önal’a teşekkür etti.Oğluna her gün 1,5 çay kaşığı tuz verdiğini belirten Çolakoğlu, "Eğer tuz alamazsa çocuğum ölecek. 3 yaşına kadar bu şekilde beslenmesi gerekiyor" dedi.

Baba Akar Çolakoğlu ise "Tedbirli davranmazsak ve doğru doktorlara ulaşamasaydık çocuğumuz ölecekti" diye konuştu.

Kerem (5) ve Mehmet Ali (15) isminde iki çocuğu daha bulunan ailenin maddi durumu ise iyi değil. Asgari ücretle çalışan baba Akar Çolakoğlu, İzzet Efe bebeğin ayrıca şu anda zatürre teşhisiyle hastanede yattığını fakat her ay kontrol için İstanbul Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne gitmesi gerektiğini ve maddi durumunun yetersiz olduğunu belirterek, kendisine yardım elinin uzatılmasını istedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler