YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye Ordusundan Kopuşlar Sürüyor

Suriye ordusundan ayrılan 1 general, 5 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş ile asker ve

Suriye ordusundan ayrılan 1 general, 5 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuş ile asker ve asker ailesi 53 kişi Türkiye'ye sığındı.

Ülkelerindeki olaylardan kaçan Suriye ordusuna mensup asker ve aileleri Hatay'ın Reyhanlı ilçesine bağlı Bükülmez köyü sınırına geldi. Burada yapılan işlemlerin ardından güvenlik önlemleri altında minibüslerle alınan aralarında 1 general, 5 albay, 1 yarbay, 2 binbaşı, 1 yüzbaşı, 1 üsteğmen, 2 başçavuşun bulunduğu 53 kişi Apaydın Kampı'na gönderildi.

Bu arada, Suriye'nin İdlip kentine bağlı köy ve kasabalarda Esed güçleriyle muhalifler arasında çıkan çatışmalarda yaralanan aralarında kadın ve çocukların da olduğu 14 kişi, akrabaları tarafından kamyonet ve otomobillerle Reyhanlı'ya bağlı Beşaslan köyü ile Cilvegözü Sınır Kapısı'na getirildi.

Burada hazır bekleyen ambulanslara alınan yaralılar Hatay'daki hastanelere kaldırıldı. Durumu ağır olan 1 Suriyeli hayatını kaybetti.

-Suriye'ye 8 bin kişilik yardım-

Öte yandan Suriye'nin İdlip kentine bağlı Atme kasabası ve çevresinde Türk sınırına yakın bölgelerde kendi imkanlarıyla kurdukları çadırlarda ve ağaçların altında bekleyen Suriyeliler için Türk Kızılayı 8 bin kişilik yardım paketi dağıttı.

Çoğunluğu çocuk ve kadınlardan oluşan Suriyeliler, dağıtılan yardım paketleri nedeniyle Türk halkına teşekkür etti. Sınırdaki Suriyeliler Türkiye'ye geçecekleri günü bekliyor.

Muhabir: Cem Genco / İsmihan Özgüven

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler