YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye’de TIR’ları Yanan Firma Sahiplerine Kasko Şoku

Türkiye’den yükledikleri mallarını Suriye’ye götürmek isterken çatışmanın ortasında kalan ve TIR’ları yakılan nakliye firması sahipleri,...

Suriye’de TIR’ları Yanan Firma Sahiplerine Kasko Şoku

Türkiye’den yükledikleri mallarını Suriye’ye götürmek isterken çatışmanın ortasında kalan ve TIR’ları yakılan nakliye firması sahipleri, zararlarının karşılanmadığını söyledi.

Suriye’nin Babel Havva Sınır Kapısı’nda muhalifler ve Beşar Esed’e bağlı ordu arasında çıkan çatışmada yakılan Türk TIR’larının bağlı olduğu şirketlerin zararlarının sigorta şirketleri tarafından ödenmediği belirtildi. Nakliye Firması sahipleri sigorta şirketleri ile yapmış oldukları poliçede olayın ‘terör’ kapsamında alınmaması nedeniyle yakılan TIR’larının ve taşıdıkların yükün bedeli altında ezildiklerini kaydetti.

Sigorta ve kasko şirketlerinin Suriye’yi garanti dışındaki ülke olarak gösterdiklerini, bu nedenle de yanan TIR’larının karşılığı olarak sigortadan alacakları paraların kendilerine verilmediğini söyleyen firma sahipleri, en az 210 bin lira zararda olduklarını aktardılar.

Olayın yaşandığı gün 2 TIR’ının yağmalandığını, birisinin de içindeki yükle birlikte yakıldığını söyleyen nakliye şirketi sahibi Faruk Kızgın, zararlarının çok büyük olduğunu aktararak “Olay günü üç TIR’ımız bölgedeydi. 19 Temmuz’da Cilvegözü Sınır Kapısını kullanarak Dubai ve Suudi Arabistan’a yük taşıdığımız 3 aracımız vardı. Bunların ikisi Babel Havva’da kaçırılarak gasp edildi. Bir tanesi de olay yerinde yakıldı. Aracımız halı yüklüydü. Araçların sigortalattığımız ve kasko yaptırdığımız şirketler bize olayın ‘terör’ olmadığını belirterek ret cevabı verdi. Bizim hiç haberimiz yokken kendi aralarında toplantı yapılmış, yazı yazılmış. Burada mağduruz. Bizim gibi 8 firmanın aracı var, aynı şekilde onlara da ödeme yapılmıyor.” dedi.

Yanan aracını kredi çekerek 210 bin TL’ye aldığını ifade eden Faruk Kızgın, hala taksitlerini ödediklerini, yetkililerden destek beklediklerini vurguladı.

Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen bir diğer nakliye şirketi sahibi Rıfat Kızgın ise “Bizler mağdur durumdayız, kasko şirketi hiçbir şekilde ödeme yapmadı. 210-250 milyar değerinde aracımız yanmış, şu anda atıl durumda. Devletimizden acil bir yardım bekliyoruz.” dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler