YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Suriye’de Tır’ları Yanan Nakliye Şirketleri Mağdur

Geçtiğimiz temmuz ayında Türkiye’den yükledikleri malları Suriye’ye götürmek için Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan ancak...

Suriye’de Tır’ları Yanan Nakliye Şirketleri Mağdur

Geçtiğimiz temmuz ayında Türkiye’den yükledikleri malları Suriye’ye götürmek için Cilvegözü Sınır Kapısı’ndan çıkış yapan ancak Suriye’nin Bab-ul Hava Sınır Kapısı’nda yaşanan çatışmalar sonucunda yakılan Türk TIR’larının sahipleri, sigorta ve kasko şirketlerinin Suriye’yi garanti dışındaki ülke olarak gösterdiklerini ve bu nedenle yanan TIR’larının karşılığı olarak ödeme yapmadıklarını söyledi.

Nakliye firması sahipleri, yanan TIR’ları nedeniyle en az 210 bin lira zararda olduklarını belirttiler. Yanan TIR’ın kullanılamaz halde olduğunu ve hala garajda beklediğini ifade eden firma yetkilileri, alacakları olan paranın bir an önce kendilerine teslim edilmesini istediler. Olayın yaşandığı gün 2 TIR’larının yağmalandığını, birisinin de içindeki yükle birlikte yakıldığını söyleyen nakliye şirketi sahibi Faruk Kızgın, zararlarının çok büyük olduğunu söyledi. Kızgın, “19 Temmuz’da Cilvegözü Sınır Kapısı’nı kullanarak Dubai ve Suudi Arabistan ülkelerine ihracat taşıdığımız 3 aracımız vardı. Bunların ikisi Ba-ul Hava gümrüğünde kaçırılarak gasp edildi. Bir tanesi de olay yerinde yakıldı. Aracımız halı yüklüydü” dedi.

Yanan aracın sigorta ve kaskosunun yapıldığını da anlatan Kızgın, “Aracımızın SMR sigortası vardı. Kasko ve sigorta şirketleri Suriye’yi garanti dışındaki ülke olarak gösterdiklerinden ödeme yapmıyor. Burada mağduruz. Bizim gibi 8 firmanın aracı var, aynı şekilde onlara da ödenmiyor” diye konuştu.

Yanan aracın değerinin 210 bin TL olduğunu, krediyle alınan aracın hala taksitlerini ödediklerini dile getiren Kızgın, “Aracın değeri 210 bin TL. Çekici ve dorse 2010 model. Her ay düzenli şekilde taksitlerini ödüyoruz biz bu araçların” dedi.

Mağduriyetlerinin giderilmesini isteyen nakliye şirketi sahibi Rıfat Kızgın ise şunları kaydetti:

“Suriye’de yaşanan vahşetin açıkçası arkamızdaki aracın yanmasıdır. Bizler mağdur durumdayız, kasko şirketi hiçbir şekilde ödeme yapmadı. 210-250 bin lira değerinde aracımız yanmış, şu anda atıl durumda. Mağduruz, devletimizden acil bir yardım bekliyoruz.”

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler