YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tandırlar Kadınların Elinde Şekilleniyor

 HALİT DEMİR - Samandağ ilçesinde kadınlar, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla killi topraktan ekmek pişirilen tandır yapıyor.

HALİT DEMİR - Samandağ ilçesinde kadınlar, aile bütçesine katkı sağlamak amacıyla killi topraktan ekmek pişirilen tandır yapıyor. Samandağ'a bağlı Yeşilköy'de hemen her evin bahçesindeki tandırlar dikkati çekiyor. Kadınların iş kapısı halini gelen tandır yapma geleneğini köyde adeta bilmeyen yok. Yaşlısı, genci birçok kadının sabah erken saatlerinde başına geçtiği killi toprak, uğraşın ardından tandıra dönüşüyor. Killi toprağı ayaklarıyla yoğurup, çamur haline getirdikten sonra elleriyle şekil veren kadınlar, satışını yaptıkları tandır sayesinde hem ev ekonomisine katkı sağlıyor hem de bu mesleği yaşatıyor. Kadın tandırcılardan Aliye Tepecik de tandırları ağırlıklı olarak Şanlıurfa, Gaziantep ve Osmaniye'ye gönderdiklerini, işlerinin zor ve çok zahmetli olduğunu kaydetti. Gül Üregen ise eşinin yurt dışında çalıştığını belirterek, "5 yıldan bu yana tandır yapımıyla uğraşırım. Köydeki kadınların birçoğunun eşi yurt dışında çalışıyor. Kadınlar da tandır yapıyor. Zor bir iş olsa da tandır yapımını sürdürmeye gayret ediyoruz" dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler