YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Vatan Hasretiyle Büyüyen "bedenler"

CEM GENCO - Suriye'deki iç savaş, vatanlarından ayrı nesiller ortaya çıkarıyor. Ülkelerinden kaçan Suriyeli aileler, hayata tutundukları yerlerde doğan çocuklarının buruk sevincini yaşıyor.

CEM GENCO - Suriye'deki iç savaş, vatanlarından ayrı nesiller ortaya çıkarıyor. Ülkelerinden kaçan Suriyeli aileler, hayata tutundukları yerlerde doğan çocuklarının buruk sevincini yaşıyor. Kimi daha annesinin kucağında vatanından ayrılan kimi ise sığındıkları ülkelerde dünyaya gelen Suriyeli bebekler, ülkelerinden ayrı büyüyor. Yokluklar içinde bebeklerine bakmaya çalışan ailelerin en büyük tesellisi ise çocuklarını savaşta kaybetmeden dünyaya getirip büyütebilmek oluyor. Çatışmalar ve dinmek bilmeyen saldırıların yaşandığı Hama, Humus, Halep ve İdlib gibi kentlerden kaçarak Hatay'ın Reyhanlı ilçesine sığınan Suriyeliler, bebeklerini iç savaşın gölgesinde büyütmeye çalışıyor. Hama kentinden bir yıl önce Reyhanlı'daki akrabalarının yanına gelen 3 kişilik Haddet ailesi, 6 ay önce burada dünyaya gelen bebeklerine gözü gibi bakıyor. Anne Emine Haddet ise eşi ve kardeşiyle Türkiye'ye geldiğini belirtti. Çok zor günler geçirdiklerini, tek teselli ve umutlarının dünyaya getirdiği bebeği olduğunu vurgulayan Tayyer, "Savaşın acı hatıralarını kalbimizde yaşıyoruz. Rabbim bize sağlıklı evlat nasip etti, ömrü güzel olsun. Ülkemize döneceğimiz günlerin hasretini şimdi daha çok çekeceğiz" diye konuştu.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler