YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Demirtaş, Başbakan İle Gülen'e Seslendi: Geçmişte Kim Ne Yapmışsa Anlatsın

Suat DENİZ/ IĞDIR, Iğdır merkezde bulunan bir düğün salonunda yapılan ve Abdullah Öcalan'ın posterinin yer aldığı kongrede 'Hakikat aşktır. Aşk özgür

Demirtaş, Başbakan İle Gülen'e Seslendi: Geçmişte Kim Ne Yapmışsa Anlatsın

Suat DENİZ/ IĞDIR, Iğdır merkezde bulunan bir düğün salonunda yapılan ve Abdullah Öcalan'ın posterinin yer aldığı kongrede 'Hakikat aşktır. Aşk özgür yaşamaktır', 'Kentlerde rant için değil, halk için dönüşüm', 'Özgür kadınla demokratik ulusa' pankartları asıldı. Ağrı Belediye Başkanı Sırrı Sakık, bölge milletvekilleri, belediye başkanları ile partililer katıldı. Kongre demokrasi şehitleri adına yapılan bir dakikalık saygı duruşu ile başladı.
Kongrede konuşan HDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, AK Parti iktidarını eleştirdi. Hükümetin yolsuzluk, hırsızlık, rüşvet bitecek diye iktidara geldiğini ileri süren Demirtaş, "Ama öylesine bir yolsuzluk, hırsızlık ve rüşvet olaylarına karıştılar ki cumhuriyet tarihinin en büyük yolsuzlukları bu dönemde yaşandı. Bunlar bizim Allah’tan korkumuz var dediler. Allah’tan korkusu olan hırsız olamaz, yalancı olamaz. 12 yılda iyi göründü ki bunların Allah’tan korkusu yoktur" diye konuştu.
İktidarın yıllarca 'paralel yapı' ile işbirliği yaptığına işaret eden Demirtaş, "Önce onların hesabını ver, sonra gel bizlerden hesap sor. Diyelim ki birbirinizi kandırmıştınız, şimdi yanıldınız. O zaman buradan Fethullah Gülen’e de Başbakana da sesleniyorum. Çıkın geçmişte kim ne yapmışsa anlatın. Cemaat çıkıp AKP’nin ne suçlar işlediğini anlatsın. AKP de eğer paralel yapının suç işlediği ideasında ise belgeleri savcılığa versin. Ama bunu yapmak yerine bunlar kara propaganda yapıyorlar. Psikolojik savaş operasyonları yapacaklar. Diğer taraftan bizleri paralel güçlerle işbirliği yapıyorlar diyerek suçlarını ve günahlarını örtecekler" dedi.
O SARAY BU HALK İÇİN LÜKSE
Selahattin Demirtaş, konuşmasının son bülümünde Cumhurbaşkanı için yaptırılan sarayla ilgili görüşlerini bildirdi. Demirtaş sözlerini şöyle sürdürdü:
"İnsanların gecekondu, çadır bile bulamadığı bir ülkede saray itibar değil, görgüsüzlüktür. O saray bu halk için lükstür. Biz lükse karşı çıkacağız. Çankaya’nın bile lüks olduğu bir yerle yetinmeyip,1150 odalı saray yapıp içinde oturuyorsun. Her biri 1000 lira değerinde altın kaplama bardaklarda su içeceksin. Sonra da bu halka biz mazlumdan yanayız, fakirden yanayız diyeceksin ve onlardan oy isteyeceksin."
Demirtaş, lüks makam otomobili orlduğu ortaya çıkan Diyanet İşleri Başkanının da istifa etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Demirtaş, Başbakan İle Gülen'e Seslendi: Geçmişte Kim Ne Yapmışsa AnlatsınDemirtaş, Başbakan İle Gülen'e Seslendi: Geçmişte Kim Ne Yapmışsa AnlatsınDemirtaş, Başbakan İle Gülen'e Seslendi: Geçmişte Kim Ne Yapmışsa Anlatsın

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler