YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

İk il arasında dağa tırmanış izni tartışması

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Ağrı Dağı'na tırmanış rotası ve izinleriyle ilgili Dağa tırmanış izinleri, dağın Iğdır rotası için Iğdır Valiliğine, Ağrı rotası için ise Ağrı Valiliğine ait olacak dedi.

İk il arasında dağa tırmanış izni tartışması

Iğdır Valisi Amir Çiçek, Ağrı Dağı'na tırmanış rotası ve izinleriyle ilgili ''Dağa tırmanış izinleri, dağın Iğdır rotası için Iğdır Valiliğine, Ağrı rotası için ise Ağrı Valiliğine ait olacak'' dedi.

Vali Çiçek, Ağrı Dağı'na tırmanış izinlerinin, Genelkurmay Başkanlığı ya da Dağcılık Federasyonundan alınıp Ağrı Valiliğine verildiği yönündeki haberler üzerine gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Konuyla ilgili görüşmelerin Çevre ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü ile devam ettiğini belirten Çiçek, ''Yazışmalar sonrası alınacak kararla kurumlar arasında yapılacak protokol sonucu dağa tırmanış izinleri, dağın Iğdır rotası için Iğdır Valiliğine, Ağrı rotası için ise Ağrı Valiliğine ait olacak'' bilgisini verdi.

Bu kararla Ağrı Dağı'na daha çok insanın çıkabileceğini ve bölgenin turizm potansiyelinin harekete geçirileceğini anlatan Vali Çiçek, ''Tabii ki her isteyene de izin vermeyeceğiz. İyi bir dağcı olması gerekir'' diye konuştu.

Çevre ve Orman Bakanlığının yaptığı yeni bir düzenlemeyle Ağrı Dağı'na tırmanış için izlenmesi gereken prosedürleri asgari seviyeye çektiği belirtilmiş, dağa tırmanış izinlerinin artık Genelkurmay Başkanlığı ya da Dağcılık Federasyonundan değil Ağrı Valiliğinden alınacağı yönünde haberler çıkmıştı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler