YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yılmaz: Bedelli Zorunluluk Değil Tercihtir (2)

"ARAPLAR, YEZİDİ, TÜRKMEN VE KÜRTLER BİZE GELİYOR" Kültür Merkezi Salonunda yapılan AK Parti Iğdır İl Kongresine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz,

Yılmaz: Bedelli Zorunluluk Değil Tercihtir (2)

"ARAPLAR, YEZİDİ, TÜRKMEN VE KÜRTLER BİZE GELİYOR"
Kültür Merkezi Salonunda yapılan AK Parti Iğdır İl Kongresine Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Elazığ Milletvekili Sermin Balık, Kars Milletvekilleri Ahmet Aslan, Yunus Kılıç, Ağrı Milletvekili Kerim Yıldız ile partililer katıldı. Kongrede konuşan Bakan Yılmaz, 2023 hedefleri arasında daha demokratik bir Türkiye istediklerini bildirdi. İsmet Yılmaz, şunları söyledi:
"Bu coğrafyanın en büyük sıkıntısı Ortadoğu’daki Baas Partisidir. Bugün Irak’a, Suriye'ye Baas Partisi zarar verdi.Türkiye’yi geri götürdü. Bu Baas Parti zihniyetli CHP Arapça ezanı yasakladı. Menderes bu yasağı kaldırdı. Bu Baas zihniyetli CHP herkesin tek tip olmasını istiyordu. Sabahattin Ali’yi şiir okudu diye cezaevine attılar. Sonra da sınırı geçerken öldürdüler. Şevket Süreya, Nihal Atsız, Necip Fazıl Kısakürek’i düşüncelerinden dolayı İskilipli Atıf hocayı kitap yazdığı için yargıladılar. Konuşan herkesi mahkum ettiler. Ak Parti iktidarı hakkında kapatma davası açan CHP zihniyetidir. Yeniden bu Baas Parti zihniyeti iktidara gelirse her şey yasak olacaktır. Kuran'dan, Arapça'dan, Kürtçe dilinden korkulmaz. Biz dil üzerinde olan yasakları, işkenceyi kaldırdık. Hedefimiz işsizliği aza indirmektir. Bedelli askerlik onaylandı. Ya bu ülkeye askerlik yaparak hizmet edeceksin yaşın geçmişse parasını vererek yapacaksın. Bugün Irak’tan, Suriye'den Araplar, Yezidiler, Türkmen, Kürtler bize geliyor. Güçlü olduğumuz için Türkiye’yi kendi evi olarak görüyo.r"
HALUK İPEK: HADİ SOKAĞA ÇIKIN DA GÖRÜN
AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek ise yaptığı konuşmada, isim vermeden HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı eleştirirken şöyle dedi:
"Şimdi çıkmış o partinin eş başkanı 'sokağa çıkarız' diyor. Ya sözlerinde dururlar ya da devletten milleten gerekli cevabı alırlar. Ama biz güvenlik paketini parlamento da bir yasa düzenliyoruz. Adı da şu: Suç ve suçluyla mücadele. Dükkânlar evler yanarken Avrupa devletlerinin ceza hukuk yasalarında açık ve net yazar, eğer suç şüpheniz varsa 'emniyet güvenlik kuvvetleri gerekli tedbirleri alır' diyor. Onlara açık kapalı destek veren Avrupa ülkelerinin kanunlarını uygulayacağız. Şimdi o adam diyor 'sokağa çıkarız.' Hadi sokağa çıkında görün. İnsanımızın, esnafımızın can mal güvenliğini güvenlik altına almalıyız."
Tek adayla yapılan kongrede 600 delegeden 435'inin oyunu alan İl Başkanı Ahmet Tutulmaz yeniden seçildi.

Yılmaz: Bedelli Zorunluluk Değil Tercihtir (2)Yılmaz: Bedelli Zorunluluk Değil Tercihtir (2)Yılmaz: Bedelli Zorunluluk Değil Tercihtir (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler