YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Belediye 'kaldır' Deyince Mescidi Traktörün Römorkuna Koydu

Nurettin ARKAN/YALVAÇ Yalvaç Müderris Mahallesi'nde belediyeye ait yeşil alanda 2003 yılından bu yana alanın da bakımını yapmak koşuluyla işgaliye bedeli karşılığında

Belediye 'kaldır' Deyince Mescidi Traktörün Römorkuna Koydu

Nurettin ARKAN/YALVAÇ Yalvaç Müderris Mahallesi'nde belediyeye ait yeşil alanda 2003 yılından bu yana alanın da bakımını yapmak koşuluyla işgaliye bedeli karşılığında çay bahçesi işletmeciliği yapan Fahri Yıldırım, çay bahçesini ilk açtığı dönemlerde müşterilerinin talebi üzerine barakadan bir mescit yaptırdı. Yalvaç Belediyesi, içersinde 3 kişinin namaz kılabileceği demir profil, lambri ve ağaç kaplamayla imal edilen mescidin, bir süre önce kaldırılmasını istedi. Müşterilerinin mağdur olmaması için çözüm yolu arayan Yıldırım, belediyenin yıkım ekiplerinden kaçırmak için gecekondusunu tekerlekli olarak inşa eden vatandaşın hikayesinin anlatıldığı Kemal Sunal'ın 'Gülen Adam' filminden esinlenerek, mescidi traktör römorkuna koydu.
'ZABITAYI GÖRÜNCE BAŞKA YERE GÖTÜRECEĞİM'
Mescidi yürür hale getiren Fahri Yıldırım, "Zabıtaları gördüğüm an marşa basıp mescidi başka yere götüreceğim. Müşterilerime hizmet için buna mecburum. 12 yıldır bu parkta işletmeci olarak bulunuyorum. Yaz aylarında tıklım tıklım olan mekanda özellikle kadın müşterilerin mescit isteği üzerine ilk yıl derme çatma bir mescit yaptım. Baktım güzel değil, sonra daha iyi görünümlü bir mescidi hizmete sundum. Ancak geçtiğimiz günlerde belediye zabıtaları gelerek yeşil alanda baraka tarzı bir yapı olamayacağını söyleyince çare düşünmeye başladım" dedi.
'RÖMORKU FEDA ETTİM'
Çay bahçesiyle çevresini ilaçlamak için aldığı ve arada bir kullandığı traktörünün römorkunu bu iş için feda ettiğini aktaran Yıldırım, "Römork fazla işime yaramıyordu. Onu buraya yol kenarına getirip, vinç yardımıyla mescidi kaldırıp üzerine koydum. Allah'ın işi, ebatları da tam uydu. Şimdi mescidimiz Kemal Sunal'ın filmindeki gibi yürür hale geldi. Ne zaman zabıtaları köşeden görsek marşa basıp buradan uzaklaşacağız" diye konuştu.
'DAHA ÇOK KADINLAR GELİYOR'
Çay bahçesinde sürekli etkinlikler yapıldığını ve özellikle kadınların buraya yoğun ilgi gösterdiğini kaydeden Yıldırım, "Kadınlar gün yapar ve öğlen 12.00 gibi gelip, akşam ezanı hatta yatsı vakti gittikleri olur. Cami buraya uzak. Namaz kılmaları için bizden istekte bulundular, ben de yaptım. Şimdi kaldırırsam müşterilerim mağdur olur. Bu şekilde çözüm bulmak aklıma geldi" diye konuştu.
Yalvaç Belediye Başkanı MHP'li Halil Hilmi Tütüncü ise konuya ilişkin herhangi bir açıklama yapmayacağını söyledi.

Belediye 'kaldır' Deyince Mescidi Traktörün Römorkuna KoyduBelediye 'kaldır' Deyince Mescidi Traktörün Römorkuna Koydu

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler