YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Camiler Gül Suyuyla Yıkanıyor

Isparta Belediyesi bu yıl da Ramazan ayında camileri gül suyuyla yıkıyor.Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya...

Isparta Belediyesi bu yıl da Ramazan ayında camileri gül suyuyla yıkıyor.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Ramazan ayı boyunca yaklaşık 106 caminin gül suyuyla yıkanacağını söyledi. Camilerin temizliğinin belediyenin rutin işleri arasında olduğunu kaydeden Başkan Günaydın, "Zaten camilerimizde temizliği yapıyoruz. Ancak Ramazan ayının gelmesi dolayısıyla camilerimizin güzel kokması için bu temizliğe ilave olarak gül suyuyla yıkanmasını istedik. Şu anda da temizlik çalışmaları sürüyor. 50’ye yakın cami gül suyuyla yıkandı. Isparta’nın kendine özgü kokusu camilerden yayılıyor. Bir hafta içinde 106’ya yakın camiyi gül suyuyla yıkamış olacağız" dedi.

Camilerin avlusunun da gül suyu ile yıkandığını belirten Başkan Günaydın, "Gül kokusu namaz kılan cemaatimizin ruh alemine güzellik katıyor. Çünkü gül Peygamberimizi simgeliyor. Bu güzelliği ortaya çıkarmak da bize düşüyor" ifadelerini kullandı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler