YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta, "Altın Bebek Dostu Il" Unvanı Aldı

Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, "İlimiz Altın Bebek Dostu İl Projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Sağlık Bakanlığı Anne Sütü

Isparta Halk Sağlığı Müdürü Meral Kişioğlu, "İlimiz Altın Bebek Dostu İl Projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Sağlık Bakanlığı Anne Sütü Üst Komitesi kararları gereği 'Altın bebek dostu il' unvanı ile ödüllendirildi" dedi.

Kişioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Isparta'nın "Altın bebek dostu" unvanına sahip bir il olduğunu belirterek, kentte gerekli şartların olduğunu bildirdi.

Kişioğlu, Türkiye'de bebek ölüm oranlarını azaltmak amacıyla bebeklerin yaşamın ilk 6 ayı boyunca sadece anne sütü ile beslenmelerini sağlamak ve doğum yapılan bütün hastanelerin bebek dostu hastane olmalarının sağlanması hedefine yönelik olarak Sağlık Bakanlığı, UNICEF işbirliği ile anne sütünün teşviki ve bebek dostu hastaneler programı yürütüldüğünü hatırlattı.

Anne sütünün bebeklere gereksinimi olan tüm besin ögelerini tek başına 6 ay sağlayabilen en iyi besin olduğunu belirten Kişioğlu, anne sütünün bebek ve küçük çocuk açısından en iyi besin olduğundan emzirmenin de bir insan hakkı olarak kabul gördüğünü kaydetti.

Isparta'nın "Altın bebek dostu il" unvanı alabilmesi için gerekli şartları yerine getirdiğini ifade eden Kişioğlu, 'Altın bebek dostu il' olabilmek için öncelikle erken sezaryen oranının yüzde 35'in altında olması gerekmektedir. Bizde ise 2010 yılı verilerine göre erken sezaryen oranı yüzde 31,7, 2011 yılında yüzde 31, 2012 yılının ilk 6 ayında yüzde 30'dur. İlimiz Altın Bebek Dostu İl projesi kapsamında yürüttüğümüz çalışmalar neticesinde Sağlık Bakanlığı Anne Sütü Üst Komitesi kararları gereği 'Altın bebek dostu il' unvanı ile ödüllendirildi" diye konuştu.

Altın Bebek Dostu İl Projesi kapsamında kentte önemli çalışmalar yürüttüklerini anlatan Kişioğlu, bundan sonraki hedeflerini şöyle anlattı:

"Anne sütü ve emzirmenin özendirilmesi, korunması, desteklenmesi ve yaygınlaştırılması, ilk 6 ay sadece anne sütü verilmesi, 6 aydan iki yaşına kadar ek gıdalarla desteklenerek emzirmenin devam ettirilmesi. Fiziksel ve ruhsal sağlığı sağlam nesiller yetiştirmek adına başlattığımız çalışmalarımızın 'Altın bebek dostu" unvanının getirdiği sorumluluk bilinciyle tüm hızıyla devam etmesidir."

Muhabir: Durmuş Genç

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler