YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta'da Gözaltına Alınan 3'ü Eski 10 Polis Adliyeye Sevk Edildi (2)

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDILAR Isparta merkezli operasyonda 'resmi belgede sahtecilik', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira' iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında meslekten

Isparta'da Gözaltına Alınan 3'ü Eski 10 Polis Adliyeye Sevk Edildi (2)

TUTUKSUZ YARGILANMAK ÜZERE SERBEST BIRAKILDILAR
Isparta merkezli operasyonda 'resmi belgede sahtecilik', 'haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira' iddiasıyla gözaltına alınan, aralarında meslekten ihraç edilmiş emniyetçilerinde de bulunduğu 10 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Isparta Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde 'görevleri gereği düzenlemeye yetkili oldukları resmi belgede sahtecilik, haberleşmenin gizliliğini ihlal ve iftira' suçlarından haklarında yürütülen soruşturma kapsamında, dün Isparta, Tunceli, Bingöl, Mardin, Osmaniye ve Antalya'da eş zamanlı operasyon düzenlenmişti. Aralarında meslekten ihraç edilmiş 3 emniyetçinin de bulunduğu 10 şüpheli, Isparta Sulh Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Yaklaşık 4 saat süren duruşmanın ardından 10 şüpheli tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.
Kararın ardından avukat Egemen Tanyıldız, "10 şüphelinin ayrı ayrı üzerine atılan suçların delilleri yeterli olmadığı gerekçesiyle tahliyelerine karar verildi. Adli kontrol tedbirinin de uygulanmasına gerek görülmedi. Herhangi bir yurt dışı yasağı olmaksınız ayrı ayrı tahliye edildiler" dedi.
Diğer avukat Hıdır Yıldız ise "Emniyet teşkilatına yönelik yürütülen algı operasyonunun Isparta ayağında dün sabah müvekkiller evlerinden gözaltına alınmışlardır. Ancak bu soruşturma yaklaşık 1 yıl önce Isparta Cumhuriyet Savcısı tarafından başlatılmış. Müvekkiller bulundukları yerlerde talimatla ifade vermiştir. Anlayamadığımız bir şekilde gözaltı kararı uygulanmıştır. Farklı illerde bulunan şüpheliler Isparta'ya getirilmiştir. Arkasından savcı bey ifade almadan atılı suçlardan dolayı tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Mahkemesine sevk etmiştir. Sulh Ceza Hakimi dosyayı inceledikten sonra müvekkillerin ifadesini almıştır. Yaptığımız savunmalardan hakim bey dosyayı çok iyi incelemiş ki tüm gözaltındaki şüphelilerin serbest kalması için karar vermiştir. Adli kontrol kararı da uygulamamıştır" diye konuştu.
Tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 3'ü eski 10 emniyet personeli de adliye çıkışında kendilerini bekleyen ailelerine sarıldı.

Isparta'da Gözaltına Alınan 3'ü Eski 10 Polis Adliyeye Sevk Edildi (2)Isparta'da Gözaltına Alınan 3'ü Eski 10 Polis Adliyeye Sevk Edildi (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler