YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta'da Havalar Sıcak Gidince Gül Sezonu Erken Başladı

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde gül sezonu erken başladı. Önceki yıllara oranla bu yıl havaların daha da...

Isparta'da Havalar Sıcak Gidince Gül Sezonu Erken Başladı

Isparta’nın Keçiborlu ilçesinde gül sezonu erken başladı. Önceki yıllara oranla bu yıl havaların daha da sıcak gitmesi gül bahçelerinde güllerin erken açmasına neden oldu.

Konuyla ilgili bir açıklama yapan Belediye Başkanı Turgut Soykan, önceki yıllarda gül sezonunun 15 Mayıs'ta, bu yıl ise havaların daha sıcak gitmesinden dolayı erken başladığını belirtti. İlk kez uzun yıllar sonra sezonun erken açıldığını aktaran Soykan, "Alımlar başladı. 4 tane gül alımıyla ilgili firma müracaat etti. İlçede yaklaşık geçmişten bu tarafa, yurdumuzun gül ihtiyacı üretiminin yüzde 80'i Isparta'da üretiliyor. Bu yüzde 80'in büyük bir kısmı da Keçiborlu bölgesinde üretiliyor. Bu nedenle de gül ekonomik açıdan Keçiborlu için çok önemli." dedi. Gül üretiminin çok zor bir iş olduğunu söyleyen Soykan, "Sabah saat 4-5 gibi kalkıp gidersiniz. Bu saatler uykunun en tatlı olduğu saatlerdir. Gerçekten gül üretimi zor bir iş. Emek burada bize kalan kazanç diye düşünüyorum. Çünkü masraflarını çıktığımızda geriye pek fazla bir şey kalmıyor." ifadelerini kullandı.

KEÇİBORLU'DA GÜL ÜRETİMİNE DOĞRU BİR GEÇİŞ VAR

Gülün son bir kaç yıldır değerlendiğini belirten Soykan, "Bu nedenle gül üretimine doğru bir geçiş var. Bu sevindirici bir şey. Bu demek ki fabrikalar kurulacak, üretim yerleri açılacak. Bu da iş gücünün gelişmesine, işçi istihdamına çözüm olacak." diye konuştu.

Gül üreticisi Şükrü Doğan ise bu yılın hava şartlarından dolayı sezonun biraz erken açıldığını anlattı. Geçen yılki rekolteden memnun olduklarını ancak rekoltenin bu yıl daha iyi olduğunu söyleyen Doğan, "Bu yıl fiyat ne olur bilemeyiz. Biz işçiliği kendimiz yaptığımız için iyi oluyor. Tabii bazen toplamayı yetiştiremediğimiz zamanlar da oluyor. Açan gülü aynı gün toplamak zorundayız. Sonraki güne kaldı mı dökülüyor." ifadelerini kullandı. Bir başka gül üreticisi Osman Özcan da, bu yılın biraz kurak gittiğini söyledi. "Yağış olursa gül daha fazla olur, olmazsa az olur" diyen Özcan, "İlaçların pahalı olması, işçiliğin pahalı olması üreticinin eline az para geçmesine neden oluyor. Bu nedenle fiyatların yüksek olmasını istiyoruz."dedi.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler