YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Isparta'da Üniversitenin Artık Yemekleri Sokak Hayvanlarına

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, Isparta Hayvan Dostları Grubu'nun sokak hayvanları için yürüttüğü projeye SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de ortak oldu. Öğretim

Isparta'da Üniversitenin Artık Yemekleri Sokak Hayvanlarına

Mehmet ERÇAKIR/ISPARTA, Isparta Hayvan Dostları Grubu'nun sokak hayvanları için yürüttüğü projeye SDÜ Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri de ortak oldu. Öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Özlem Görmek ve araştırma görevlisi Safa Kurnaz öncülüğünde yürütülen proje kapsamında, üniversite yemekhanesindeki yemek artıkları 60 öğrencinin desteğiyle sokak hayvanlarına dağıtılıyor. Bazı mahallelerdeki çöp konteynerlerin yanına kaplar bırakılırken, artık yemekler, gönüllü öğrenciler tarafından her gün bu kaplara konuluyor.
'DUYARLILIK ARTIRILMALI'
Öğretim üyesi Yard. Doç. Dr. Özlem Görmek, sokak hayvanları için çok sayıda barınak da yaptıklarını belirterek, "Yemekleri kendi imkanlarımızla dağıtıyoruz, o kaplar her gün dolsun diye. Bunları yaparken çok güzel destekler aldık. Bunlar bizler için mutlu edici gelişmelerdi. Duyarlılık bu konuda artırılabilir. Yemeklerin çöpe atılıp gitmesindense hayvanların yemeği olması çok daha iyi" dedi.
'PROJELER DEVAM EDECEK'
Araştırma görevlisi Safa Kurnaz da projeye bazı mahalle sakinlerinin de sahip çıktığını aktarırken, "Bazen biz yemek koymadan da duyarlı vatandaşların oraya yemek koyduklarına şahit olduk. Bu da bizi çok mutlu etti. Bu tür projelerin devamının gelmesi için çalışmalarımız sürüyor" diye konuştu.

Isparta'da Üniversitenin Artık Yemekleri Sokak HayvanlarınaIsparta'da Üniversitenin Artık Yemekleri Sokak Hayvanlarına

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler