YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

'maskeli Beşli'ye Ceza Yağdı

Nurettin ARKAN/ YALVAÇ Isparta'nın Gelendost İlçesi'ne bağlı Yakaköy'de Osman Sönmez'e ait eve girerek silahlı yağma yapma ve 2 kişinin hürriyetini

'maskeli Beşli'ye Ceza Yağdı

Nurettin ARKAN/ YALVAÇ Isparta'nın Gelendost İlçesi'ne bağlı Yakaköy'de Osman Sönmez'e ait eve girerek silahlı yağma yapma ve 2 kişinin hürriyetini tahdit etmenin yanında Yalvaç, Eğirdir ve Senirkent ilçelerinde de hırsızlık, mala zarar verme ve tehdit gibi çeşitli suçlardan yargılanan 5'i tutuklu 7 sanık, son kez hakim karşısına çıktı. Yalvaç Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki 10'uncu duruşmaya tutuklu sanıklar Ercan Temür, Fahri Omak, Ramazan Öncü, Ferhat Öncü ve Ali Yağcı ile sanıkların avukatları ve olayın mağduru Osman Sönmez'in avukatı katıldı. Tutuksuz yargılanan Musa Karademir ve Ali Çevik ise duruşmaya katılmadı.
SAVCI ÖRGÜT SUÇLAMASINDAN VAZGEÇTİ
Soruşturmayı yürüten savcı Osman Çabuk, daha önce verdiği mütalaasına ek olarak, her ne kadar suç işlemek kastıyla örgüt kurma suçundan sanıklar hakkında kamu davası açılmışsa da bu konuda yeterli delil oluşmadığından vazgeçildiğini belirtti.
Daha önceki duruşmalarda üzerlerine atılı suçları kabul etmeyen ve savcılıktaki ifadeleri savcı Osman Çabuk'un kendilerine iyi davranması üzerine verdiklerini belirten sanıklar, bu kez mahkeme heyetine ilk ifadelerinin doğru olduğunu ileri sürdü ve suçu birbirinin üzerine atarak olaydan pişmanlık duyduklarını ifade etti.
'BENİM BRANŞIM HAYVAN HIRSIZIĞI'
Sanıklardan Fahri Omak karar öncesi son sözü sorulunca, "Ben Osman Sönmez'in olayında yoktum. Gasp suçunu işlemedim. Benim branşım hayvan hırsızlığıdır. Evlere hiç hırsızlık için girmedim. Bu suçtan dolayı işlemediğim için pişman değilim" dedi.
Tutuklandıktan sonra savcılığa yazdığı mektupla olaydan pişmanlık duyduğunu ve evini soyduğu Osman Sönmez'den helallik dilemek istediğini belirten Ercan Temür, pişmanlık duyduğunu yineledi ve takdiri mahkeme heyetine bıraktı.
'BU SUÇU BİZ 3 KİŞİ İŞLEDİK'
Osman Sönmez'in evine girerek gasp suçunu kendisiyle beraber Ercan Temür ve Ali Yağcı'nın gerçekleştirdiğini öne süren Ramazan Öncü, 4 sayfalık yazılı ifade verdi. Ramazan Öncü, Osman Sönmez'in evine girdiklerinde maske takmadıklarını, bunu daha önce ifadelerinde belirtmediğini de söyledi. Ali Yağcı ise duruşma öncesinde verdiği 2 sayfalık yazılı ifadesini Ramazan Öncü'nün baskısıyla verdiğini, şimdi söylediklerinden sonra bu ifadesini kabul etmediğini belirtti.
MAHKEME HEYETİ CEZA YAĞDIRDI
Duruşmaya verilen aranın ardından mahkeme heyeti cezaları açıkladı. Tutuklu sanıklara gasptan 13'er yıl, Osman ve Hatice Sönmez'in hürriyetini tahditten 16'şar yıl hapis cezası veren mahkeme heyeti, sanıkları mala zarar verme, hırsızlık, silahla tehdit gibi değişik suçlardan da ayrı ayrı cezalandırdı. Sanıklardan Ferhat Öncü toplam 36 yıl, Ercan Temür 43 yıl 3 ay, Ramazan Öncü 57 yıl 6 ay, Fahri Omak 45 yıl 9 ay, Ali Yağcı da 32 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı. Bir süre cezaevinde tutuklu kaldıktan sonra tahliye edilen sanıklardan Musa Karademir'e de mahkeme 25 yıl hapis cezası vererek tutuklanmasına karar verdi. Mahkeme heyeti diğer tutuksuz sanık Ali Çevik'e de 8 yıl hapis cezası verdi, ancak tutuklama kararı çıkmadı.
OLAYIN GEÇMİŞİ
Isparta'nın ilçelerinde korku salan suç çetesini yakalamak için çalışma başlatan Yalvaç Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelileri daha önce karıştıkları olaylardan takibe aldı. Teknik ve fiziki takibin ardından şüphelilerin 25 Mart 2013'te Yalvaç'ta bir işyerinden 5 kar maskesi aldığı belirlendi. Güvenlik güçleri suç çetesini yakalamak için çalışma sürdürürken, 'maskeli beşli' 26 Mart'ta Gelendost'a bağlı Yakaköy'de Osman Sönmez'e ait eve girdi. Evdekileri silah zoruyla etkisiz hale getiren şüpheliler, çelik kasayı açarak içersindeki 2 bin TL, bir miktar ziynet eşyası ve Sönmez'e ait ruhsatlı tabancayı aldı. Sönmez'e ait evinin önündeki minibüsü de gasp eden şüpheliler, olay yerinden kaçtı. Yapılan çalışma sonucunda şüpheliler çeşitli tarihlerde yakalandı.

'maskeli Beşli'ye Ceza Yağdı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler