YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Muharrem İnce: Hollanda Ve Almanya Referandumda 'evet' Çıkmasını Istiyor (2)

 ISPARTA'DA KONUŞTU CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Hollanda haddini bil. Bizim bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın. Ama ey hükümet sen de milleti

Muharrem İnce: Hollanda Ve Almanya Referandumda 'evet' Çıkmasını Istiyor (2)

ISPARTA'DA KONUŞTU
CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, "Hollanda haddini bil. Bizim bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın. Ama ey hükümet sen de milleti kandırma" dedi.
CHP Isparta il başkanlığı tarafından 15 Temmuz Hükümet Meydanı'nda miting düzenlendi. Mitingde konuşan CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Almanya ve Hollanda ile yaşanan krize değindi. Almanya ve Hollanda'yı kınadığını belirten İnce, "Türkiye Cumhuriyeti'nin parlamentosunda 2008 yılında bir kanun çıktı. AKP çıkardı bunu. Kanunda ne yazıyor biliyor musunuz? Kanunda 'Türkiye sınırları dışında temsilciliklerde ve gümrük kapılarında propaganda yapılamaz' diyor. Yani Türkiye parlamentosu yurt dışında propaganda yapmayı yasaklamış. Biz yasaklamışız biz. Almanya, Hollanda bunu biliyor. 2017'de YSK bir karar aldı bu ülkede. Bu kanuna dayalı yurt dışında, yurt dışı temsilciliklerde ve gümrük kapılarında propaganda yapılamaz demiş. Yahu sen zaten yasaklamışsın. Kendin yasaklıyorsun sonra mağdur edebiyatı yapıyorsun. Bu ülkenin bakanını büyükelçiliğe sokmuyorlar. Bu terbiyesizliktir. Büyükelçilik toprağı aynı Isparta'da bu Valilik toprağı gibi bizim toprağımızdır. Hollanda haddini bil. Bizim bakanımızı oraya sokmamazlık yapamazsın. Ama ey hükümet sen de milleti kandırma. Kanun orada duruyor" diye konuştu.
Referandum sürecinde 'hayır' politikası izleyenlere TRT'nin yer vermediğini de savunan İnce, "TRT bugün bir bakanın ilçedeki basın toplantısını veriyor. 'Evet' demek serbest. Bize yok. Hiç 'hayır' diyen yok. Ya 'Bize Hollanda'da Almanya'da propaganda yaptırmıyorlar' diye bağırıp duruyorsunuz ama siz Türkiye'de 'hayır' diyenleri hapse atıyorsunuz, TRT'yi yasaklıyorsunuz. Siz utanmıyor musunuz Almanya gibi Hollanda gibi davranmaya" diye konuştu.

Mehmet ERÇAKIR- Ali ÇEVİKBAŞ/ISPARTA,

Muharrem İnce: Hollanda Ve Almanya Referandumda 'evet' Çıkmasını Istiyor (2)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler