YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Tekstil Sektöründen Kızılay’A Özel Kumaş

- Türk Kızılayı’nın çalışanları için teknik tekstil ürünlerinden üretilecek kıyafetlerin üretimi Çorlu’da yapılacak. Toplam 2 milyon liraya mal olacak projenin

Tekstil Sektöründen Kızılay’A Özel Kumaş

- Türk Kızılayı’nın çalışanları için teknik tekstil ürünlerinden üretilecek kıyafetlerin üretimi Çorlu’da yapılacak. Toplam 2 milyon liraya mal olacak projenin finansmanını İTHİB üstlenecek. Kızılay çalışanları Eylül ayından itibaren yeni kıyafetleri ile dünyanın her yerinde yardım faaliyetlerini sürdürecek.
İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB), dünyanın dört bir yanına yardım elini uzatan Türk Kızılayı’na tasarım ve kumaş desteği sağladı. İTHİB, Türk Kızılayı görevlilerinin yardım faaliyetlerinde giydiği kurumsal kıyafetleri, teknik tekstil kumaşı ve modern çizgileriyle yeniden tasarladı.
İTHİB, Kızılay Koleksiyonu için başlangıçta 50 bin metre nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaş kullandı. Rahatlığı ve dünya modasına uygunluğu ile dikkat çeken koleksiyonu İTHİB’in Moda Danışmanı dünyaca ünlü Modacı Hakan Akkaya tasarladı.
İTHİB ve Türk Kızılayı iş birliğiyle düzenlenen basın toplantısında konuşan İTHİB Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle, “Dünya markamız Türk Kızılayı görevlilerinin dünyada ülkemizi temsil ederken giydiği kıyafetleri Türkiye’nin kumaşı ve Türkiye’nin tasarımı ile yeniledik. Türk tekstil sektörü olarak dünyadaki son teknolojik yeniliklerle ürettiğimiz nano teknoloji, antibakteriyel, nefes alabilen, yanmayan, buruşmayan, terletmeyen kumaşlarımızla Kızılayımızın kurumsal kıyafet imajını tasarladık. 6.500 çalışanı ile sadece ülkemizde değil, tüm dünyada insani yardım hizmetinde model alınan, insanların en zor anlarında yanında olan gurur kaynağımız Türk Kızılayı’na, bizler de Türk tekstilcileri olarak elimizden gelen katkıyı sunmak istedik. Dünyanın dört bir yanına Türk yardımseverliğini taşıyan Türk Kızılayı çalışanlarının kutsal görevlerini yerine getirirken hareket kabiliyetini kolaylaştırmayı ve keyifli hale getirmeyi hedefledik” dedi.
Türk tekstil sektörü olarak farklı özelliklere sahip teknik tekstil ürünlerini uzun bir süredir ihraç ettiklerini belirten Gülle, bu kadar özelliği bir arda barındıran kumaşın ise ilk olarak Türk Kızılayı’nın ihtiyaçları doğrultusunda İTHİB üyesi Öztek Tekstil tarafından Çorlu’da üretildiğini bildirdi. Gülle toplam 2 milyon Türk Lirası’na mal olacak projenin finansmanının ise İTHİB tarafından karşılanacağını söyledi.
Türk Kızılayı Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık “Ülkemiz ihracatının lokomotifi tekstil sektörümüzle insani yardım ortak paydasında bir kez daha buluştuk. İnsani yardımda çalışma şartları ve koşulları göz önüne alındığında, kan bağışı ve yardım konusunda da olduğu gibi desteğini bir kez daha esirgemeyen İTHİB Başkanı İsmail Gülle’ye teşekkür ediyorum. Bizler de Kızılaycılar olarak sadece ülkemizde değil dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahiplerinin yaralarını sararken milli gururumuz olan Türk tekstili ve tasarımı ürünü olan yeni kıyafetlerimizi üzerindeki kırmızı hilalimizle gururla taşıyacağız. Bu proje sayesinde dünyada ‘Türk Tipi Yardım Modeli’nin yanında Türk kumaşı ve tasarımı da insani yardım sektörüne imzasını atacak’ dedi.
İTHİB Moda Danışmanı ve dünyaca ünlü modacı Hakan Akkaya da “8 ayrı tasarımda mont, yelek, pantolon, yağmurluk, polar, basic t-shirt, polo yaka kısa ve uzun kollu t-shirtten oluşan koleksiyonu tasarlarken, Kızılay çalışanlarının insanlara yardım elini uzatırken, konforunu ve işlerini kolaylaştırmasını hayal ettim” dedi. (Fotoğraflı)

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler