YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

Yaylada Hasret Giderip, Yağmur Duası Yaptılar

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Kaplanlı köyünde 10 yılı aşkın süredir geleneksel olarak yapılan yağmur duası ve...

Yaylada Hasret Giderip, Yağmur Duası Yaptılar

Isparta'nın Keçiborlu ilçesi Kaplanlı köyünde 10 yılı aşkın süredir geleneksel olarak yapılan yağmur duası ve kaynaşma programı bu yıl da gerçekleştirildi.

Bin 400 rakımlı Tepe Başı Yaylası'na sabahın erken saatlerinde akın eden köylüler, hem dost ve akrabalarıyla hasret giderdi, hem de piknik yapma imkanı buldu. Hemşehriler öğle namazının ardından yağmur duasına çıktı. Hep birlikte el açan Kaplanlı köylüler, yapılan duaya amin dedi. Yağmur duası ve kaynaşma programının 10 yılı aşkın süredir yaptıklarını ifade eden köy muhtarı Mehmet Yiğit, "Yıllardır devam eden bu geleneğimizi her yıl Mayıs ayının son haftası düzenliyoruz. Isparta merkez ve köylerinden çok sayıda katılım oluyor. Bu yıl da yaklaşık bin kişi geldi. Buradaki amacımız hem hemşehrilerimizi bir araya getirip kaynaşmalarını sağlamak, hem de yağmurun olmadığı şu zamanlarda Cenab-ı Haktan yağmur istemek." dedi.

Köy imamı Yusuf Ziya Yeyen ise köy olarak düzenlemiş oldukları programda, halka bin kişilik mevlit yemeği de verdiklerini aktardı. Birlik ve beraberliğin sağlanması için bu tür etkinlikler düzenlediklerini ifade eden Yeyen, "Geçen yıllara oranla bu yıl katılım biraz düşüktü. Bunda, önceki yıl yağmur duasından sonra yağan yağmurun birçok kişiyi burada mahsur bırakması etkili oldu." ifadelerini kullandı. Etkinliği ilk defa geldiğini belirten Mehmet Oğuz ise, "Bu tür geleneğin yaşatılması adına herkesi birlik ve beraberliğe çağırıyorum. Gerçekten çok güzel bir organizasyon olmuş. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Yaylada Hasret Giderip, Yağmur Duası YaptılarYaylada Hasret Giderip, Yağmur Duası Yaptılar

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler