YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

"20. Uluslararası Soroptimist Konvansiyonu" 32 Yıl Sonra Yeniden İstanbul'da

İSTANBUL, Konvansiyon’un ana sponsorluğunu güzellik sektöründeki başarılarının yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerindeki iddiası ile kadınların her alanda yanında olan L’Oréal

"20. Uluslararası Soroptimist Konvansiyonu" 32 Yıl Sonra Yeniden İstanbul'da

İSTANBUL, Konvansiyon’un ana sponsorluğunu güzellik sektöründeki başarılarının yanı sıra, sosyal sorumluluk projelerindeki iddiası ile kadınların her alanda yanında olan L’Oréal Türkiye üstleniyor.
SOROPTİMİST: EN İYİYİ AMAÇLAYAN KIZ KARDEŞLER

1921’de kurulan ve bugün 129 ülkede yaklaşık 90.000 üye ile faaliyet gösteren Soroptimist International, kamuya ve sosyal yaşama dönük aktivist faaliyetlerde bulunan iş ve meslek kadınlarından oluşuyor. “Kız kardeş” ve “en iyi” anlamındaki Latince “sorore” ve “optima” sözcükleri birleştirilerek oluşmuş “Soroptimist” sözcüğü “en iyiyi amaçlayan kız kardeşler” anlamına geliyor.
Soroptimist üyelerin bizzat planladığı, finanse ettiği ve yürüttüğü kampanya ve projelerle, eğitim, eşitlik, liderlik, sağlık ve çevre odakları çerçevesinde kadınların ve genç kızların yaşamlarında fark edilir iyileşmeler gerçekleşiyor. Son raporlar dünya çapında 4000’e yakın projeden yaklaşık 120.000 kadın ve genç kızın fayda sağladığını gösteriyor.

1500 İŞ VE MESLEK KADIN, "KADINLARI GÜÇLENDİREN YENİ FİKİRLER" İÇİN BULUŞUYOR

Her dört yılda bir dünyanın farklı bir ülkesinde gerçekleşen ve 12'inci 1983 yılında Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu’nun ev sahipliğinde İstanbul’da düzenlenen Konvansiyon, 32 yıl aradan sonra “Liderlik İçin Eğitim: Kadınları Güçlendiren Yeni Fikirler” teması ile yeniden İstanbul’da toplanacak.
Kadın ve genç kızların sorunları konusunda çalışan dünya çapında uzmanlar, akademisyenler, konusunda uzman iş ve meslek kadınları ve dünyanın her yerinden Soroptimist delege ve üyelerden oluşan 1500 katılımcı, kadın ve genç kızlar odaklı küresel sorunlara yeni yaklaşımlar getirerek dünya çapında bir dönüşüme zemin oluşturmayı hedefliyor.

EMİNE ERDEM: KONVANSİYON, TÜRKİYE'NİN KADIN SORUNLARINA YÖNELİK HASSASİYET VE İRADESİNİ DE ORTAYA KOYACAK

20. Uluslararası Soroptimist Konvansiyonu Başkanı Emine Erdem, “Kadınlarımıza daha iyi bir hayat sunmak, geleceğimizi, çocuklarımızı garanti altına almaktır. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu; başta kadınlar için örgün ve mesleki eğitim olmak üzere ekonomik güçlendirme, kadına yönelik şiddeti engelleme, sağlık ve sürdürülebilir çevre çalışmaları yürütmektedir. Türkiye, dünya çapında önem taşıyan bu Konvansiyon’a 32 yıl sonra yeniden ev sahipliği yapmanın gururunu taşımaktadır” dedi.
Erdem, Konvansiyon’un Türkiye’de yapılmasının önemine yönelik olarak da Birleşmiş Milletler Pekin Deklarasyonu’nun 20. yıldönümünde bu çapta bir organizasyonu gerçekleştirecek olmanın, Türkiye’nin kadın sorunlarına yönelik hassasiyet ve iradesini ortaya koyması bakımından da büyük önem arz ettiğini söyledi.

DÜNYACA ÜNLÜ KONUŞMACILAR KADINLAR VE GENÇ KIZLAR İÇİN BULUŞUYOR

60 uluslararası ve 30 Türk konuşmacının yer alacağı Konvansiyon, kadın ve genç kızların başlıca sorunlarını ele alan oturum ve çalıştaylarda iş hayatından, sivil toplum örgütlerinden ve akademik çevrelerden dünyaca ünlü isimleri ağırlayacak.
Program, Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı ve yazar Elif Şafak’ın dünya kadınlarına mesajlarıyla başlayacak. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Yüksek Komisyonu Raportörü Rashida Manjoo, “Kadına Yönelik Şiddet”, Amerikalı yazar Anne K. Ream, “Sesler ve Yüzler Projesi” ve Birleşmiş Milletler Global Compact Genel Danışmanı Ursula Wynhoven, “Kadınları Güçlendiren Yenilikçi Stratejiler” başlıklı sunumlarıyla Konvansiyon’un ana oturumlarında söz alacaklar.
Konvansiyon’da ayrıca, Intel New Technologies Başkan Yardımcısı Ayşegül İldeniz, İnsan Hakları Uzmanı Prof. Dr. Yakın Ertürk, Sabancı Üniversitesi İşletme Profesörü Nakiye Boyacıgiller, Türkiye Eğitim Gönülleri Vakfı kurucularından İbrahim Betil, Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Gülay Barbarosoğlu, TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes ve Kültür Üniversitesi Rektörü Semahat Demir gibi pek çok güçlü ve önemli isim de konuşmacı olarak yer alacak.
RUMPLER: HERŞEY KADINLARIMIZA DAHA GÜZEL BİR GELECEK SUNABİLMEK İÇİN

Konvansiyon’un ana sponsoru L’Oréal Türkiye adına açılışta bir konuşma yapacak olan Genel Müdürü Claude Rumpler, şunları söyledi:

“L’Oréal olarak günümüz dünyasında şirketlerin başarısının sadece ekonomik performansları ile değil aynı zamanda iyi vatandaş olma becerileri ile de tanımlandığına yürekten inanıyoruz. Kadınların sosyal ve ekonomik yaşamda daha fazla ve etkin rol almalarını sağlamak üzere çalışan Soroptimistlerin, bu yıl İstanbul’un ev sahipliğini üstlendiği, bu dev organizasyonuna sponsor olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. L’Oréal olarak ‘Güzelliği Herkesle Paylaşmak’ misyonumuz kapsamında dünya kadınlarına daha güzel bir yaşam, daha iyi bir gelecek sunmak üzere çalışıyor; bu yönde gerek küresel boyutta gerekse faaliyet gösterdiğimiz ülkelerde yerel olarak pek çok sosyal sorumluluk projesini hayata geçiriyoruz. Türkiye’de bilimde cinsiyet eşitsizliğini gidermeye yönelik 'Bilim Kadınları için' projemiz 13 yıldır aralıksız sürüyor. Diğer yandan sosyal ve ekonomik açıdan dezavantajlı kadınlarımıza meslek edindirme projemiz 'Daha Güzel Bir Yaşam için Güzellik' programını da önümüzdeki aylarda hayata geçireceğiz. Kadınların toplumda daha fazla rol alması konusunda örnek bir şirketiz. Yönetim Komitemizdeki kadın temsiliyet oranı %60 düzeyinde. Bunun yanı sıra, kadın çalışanlarımızın annelik sonrası iş hayatına geri dönebilmeleri için annelik koçluğu ve esnek çalışma saatleri gibi olanaklar sunuyoruz. Kadınlara sürdürülebilir değer katma misyonumuzun Soroptimistlerin küresel vizyonu ile birebir örtüşmesi de bu sponsorluğu bizim için daha da anlamlı ve değerli kılıyor.”

SOROPTİMİST PROJE VE ÜRÜNLERİ KADINLAR YARARINA HALKLA BULUŞUYOR

Hilton Kongre ve Sergi Sarayı’nda Konvansiyon boyunca katılımcı Soroptimist ülkelerin projelerinin tanıtıldığı ve ürünlerinin kadınlar ve genç kızlar yararına satışa sunulduğu halka açık bir sergi alanı da bulunuyor. Kadın ve genç kızlar için geliştirilen Soroptimist projelerine destek olmak isteyen herkes sergiyi ziyaret ederek küresel dönüşüme katkıda bulunabilecek.

GÖNÜLLÜ SİVİL TOPLUM KURULUŞU

Soroptimist International, 1921 yılında kurulmuş, küresel olarak kadınların ve genç kızların yaşamlarını iyileştirmek üzerine çalışan gönüllü bir sivil toplum kuruluşu. Kadınları ve genç kızları eğitmek, güçlendirmek ve onlara fırsatlar sunmak üzere yerel, ulusal ve uluslararası seviyelerde çalışan, 129 ülkede faaliyet gösteren, yaklaşık 3.000 kulüple 90.000’e yakın üyenin oluşturduğu bir ağ. Soroptimist International, dünyanın dört bir yanındaki tüm önemli BM merkezlerinde aktif.. BM Ekonomik ve Sosyal Konseyi (ECOSOC) ve Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nde (UNESCO) “Genel Danışmanlık” statüleri bulunuyor.

Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, Soroptimist International’ın Avrupa Federasyonu’nun Türkiye temsilcisi olarak 1948 yılında kurulmuş ve 67 yıldır Soroptimist International’ın uluslararası amaçları çerçevesinde çalışmakta. Türkiye Soroptimist Kulüpleri Federasyonu, Türkiye’nin 19 şehrinde, 40 kulübe bağlı 1.000’in üzerindeki üyesi ile kamu yararına çalışan bir kuruluş..

L’Oréal Türkiye

L’Oréal Grubu bünyesinde 1980'li yıllardan bu yana Türkiye’de faaliyet gösteren L’Oréal Türkiye, kadın ve erkeklerin tüm güzellik ihtiyaçlarını karşılayan ürünler sunuyor. L’Oréal’in küresel büyüme için belirlediği ‘bir milyar yeni müşteri’ hedefine en çok katkıyı sağlayan ülkeler arasında yer alan ve kendi bölgesi olan Doğu Avrupa’da stratejik bir konuma sahip L’Oréal Türkiye, faaliyet alanlarında pazarın genel büyümesinin üzerinde bir performans gösteriyor. Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de 'Herkes için güzellik' misyonunu sahiplenen L'Oréal Türkiye, globaldeki asırlık bilgi ve deneyimini “Tüketici Ürünleri”, “Lüks Ürünler”, “Profesyonel Ürünler” ve “Aktif Kozmetik” bölümleri ile tek bir çatı altında sunuyor. Türkiye'de bulunan 21 markası ve 1 fabrikasıyla yerel markalara da yatırım yaparak sektöre ve ekonomiye daha fazla değer katıyor. L'Oréal Türkiye tutku, yenilikçilik, girişimcilik, açık fikirlilik, mükemmeliyet arayışı ve sorumluluk bilincinden oluşan değerleri ve güçlü etik prensipler üzerine kurulu yapısıyla Türkiye’de de herkes için güzellik demeye devam ediyor.

(FOTOĞRAF)

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler