YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

2014 AYDINLANMA ÖDÜLÜ GÜLRİZ SURURİ'NİN

   İSTANBUL, Dernek Başkanı İlhan Gülek, törenin açılış konuşmasında, “Sanata ve sanatçıya böylesine büyük bir saldırının olduğu dönemde, yorulmayan, yılmayan, korkmayan bir sanatçıya

2014 AYDINLANMA ÖDÜLÜ GÜLRİZ SURURİ'NİN

İSTANBUL, Dernek Başkanı İlhan Gülek, törenin açılış konuşmasında, “Sanata ve sanatçıya böylesine büyük bir saldırının olduğu dönemde, yorulmayan, yılmayan, korkmayan bir sanatçıya ödül vermenin mutluluğunu yaşıyoruz. Eğer Atatürk bizimle olsaydı, O da ilk ödülün aydınlığa giden yolun bayraktarı olan bir sanatçıya verilmesini isterdi. Gülriz Sururi de O’nun sofrasında olurdu” dedi. Töreni tiyatro sanatçısı Ender Yiğit sundu ve şiirlerle geceye renk kattı.

Erdoğan Ünlü’nün oynadığı zeybekle başlayan törende konuşan Prof. İlhan Başgöz, “1950’de başlayan karşı devrim süreci bizi bu günlere kadar getirdi. Ancak Anadolu yediveren gülü gibi, aydın veriyor. Tüm uğraşlara karşı, Cumhuriyet kadar iri, Cumhuriyet gibi diriyiz” dedi. Üstün Akmen ise “ Gülriz Sururi din merkezli toplumsal düzen yerine, akıl merkezli bir düzen için çalıştı. Laiklik onun vazgeçilmezidir” diye konuştu.

Feray Darıcı ve Kader İlhan Fosforlu Cevriye'den şarkılar söylediği törende, Gülriz Sururi'nin oynadığı oyunlardan hazırlanan kısa bir film gösterildi. Ülkemizin aydınlanma savaşçılarının fotoğraflarıyla yer aldığı saydam gösterisi büyük alkış aldı.

Dernek Başkanı İlhan Gülek’ten ödülünü aldıktan sonra konuşan Gülriz Sururi, “Atatürk’ü rehber edinen gençlerin bizi aydınlığa çıkaracağına inancım hiç sarsılmadı.” dedi. Sururi, , “Bu ödül şimdiye kadar aldıklarımdan daha önemli ve hayatımda özel bir yeri olacak, çünkü içinde Atatürk var” diye sözlerini tamamladı.

(FOTOĞRAF)

2014 AYDINLANMA ÖDÜLÜ GÜLRİZ SURURİ'NİN2014 AYDINLANMA ÖDÜLÜ GÜLRİZ SURURİ'NİN2014 AYDINLANMA ÖDÜLÜ GÜLRİZ SURURİ'NİN

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler