YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

5 Ilde Fetö/pdy Soruşturması; Avukatların Da Aralarında Bulunduğu 35 Kişi Gözaltında

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında avukatlarında yer aldığı 35 kişi gözaltına alındı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin avukatlar ve

5 Ilde Fetö/pdy Soruşturması; Avukatların Da Aralarında Bulunduğu 35 Kişi Gözaltında

İstanbul merkezli 5 ilde düzenlenen FETÖ operasyonunda aralarında avukatlarında yer aldığı 35 kişi gözaltına alındı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın, FETÖ/PDY'nin avukatlar ve "sivil imamları"na yönelik yapılanmasına ilişkin soruşturması kapsamında 80 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri sabah saatlerinde İstanbul, Ankara, Antalya, Çanakkale ve Edirne'de yaptığı eş zamanlı operasyonlarda toplam 35 kişiyi yakalayarak gözaltına aldı.

4'Ü TUTUKLU, 18'İ YURTDIŞINDA, 35'İ YAKALANDI, 23'Ü ARANIYOR

Hakkında gözaltı kararı bulunan 80 kişiden 35'i sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirilirken, şüphelilerden 4'ünün cezaevinde, 18'inin ise yurtdışında olduğu tespit edildi.

23'ü avukat olan diğer kişilerin yakalanması için çalışmalar devam ediyor. Hakında gözaltı kararı bulunan şüphelilerden 53'ünün FETÖ'nün şifreli mesajlaşma programı 'Bylock' kullanıcısı oldukları ileri sürülüyor.

O İSİMLERDEN BAZILARI

Gözaltına alınan bazı isimler şunlar:

Danıştay ve Yargıtay'daki örgüt davalarını takip eden avukatlar ile bir avukatlık ofisinde sigortalı çalışan olarak gösterilen A.Y.B., 2008 yılında kurulan avukat yapılanmasının 'İlk imamı' A.G., Fetullah Gülen'in İzmir'deki avukatı F.Ü. 'Suriçi imamı' E.M., kapatılan Zaman gazetesinin avukatı N.A., Akın İpek'in avukatı B.U.B., 7 Haziran seçimlerinde Cihan Haber Ajansına bilgi aktardığı iddia edilen Erhan Tuncel'in avukatı E.S., E.S'nin yanında çalışan O.Ç., Bank Asya ve eski Emniyet Müdürleri Nazmi Ardıç ve Yakup Saygılı'nın avukatı K.B.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler