YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Mezarı Başında Anıldı

      Gülseli KENARLI - Özgür ARSLAN / İSTANBUL, Tören, Kasırga'nın Özal'ın kabrine çelenk konması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Mezarı Başında Anıldı

Gülseli KENARLI - Özgür ARSLAN / İSTANBUL, Tören, Kasırga'nın Özal'ın kabrine çelenk konması ile başladı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla tören sona erdi.
Törenin ardından Semra Özal, Ahmet Özal ve Efe Özal taziyeleri kabul etti. Semra Özal, gazetecilerin duygularını sorması üzerine "Şu anda duygularım ne olabilir" dedi. Taziyelerin ardından Özal'ın kabir başında dua okundu.

"BABAM KAVGAYI SEVMEYEN BİR İNSANDI"
Ahmet Özal gazetecilere açıklamalarda bulunarak, "22 yıl oldu ama bugün televizyonları açıyoruz, haber programları, tartışma programlarında hala konuşuluyor. Demek ki büyük bir iz bıraktı Türkiye'de. Ben sokakta çok gezen bir insanım, her gittiğim yerde insanlar rahmetli babamı anlatıyorlar bana. 'Keşke bugün hayatta olsaydı, siyaset içinde olsaydı Türkiye ne olurdu?' diye, çok soranlar var. Benim tahminim; bu Kürt meselesi dediğimiz hadise yıllar önce bitmişti, Türkiye Avrupa Birliği'ne büyük ihtimalle bitmişti. Kişi başına milli gelir 20 bin doları geçmişti. Türkiye'de daha fazla kavga ortamı yoktu çünkü rahmetli babam kavgayı sevmeyen bir insandı. Zaten ‘tonton’ diye hitap ederlerdi. Allah rahmet eylesin değerlerimizi unutmamamız lazım" diye konuştu.

"BİR EL DEMEK Kİ GETİRMİYOR GERİSİNİ"
Ahmet Özal, suikast iddialarının sorulması üzerine ise şunları kaydetti:
"Adli Tıp Kurumu raporunu açıkladı ama tam da rapor değil o. Raporda eksikler var. Raporda, 'zehir var, zehirlenme yok' gibi garip bir şekilde açıklamalar geldi. Ama zehirler bulundu onu herkes biliyor. Zaten mezarı açıldığı zaman sadece kemik beklerlerken bütün organlarıyla beraber çıktı. Dolayısıyla çok daha geniş kapsamlı çalışma yapabildi Adli Tıp Kurumu. Beyni bile yerinde duruyordu. Bu zehirler çıktı ama gerisi gelmedi. Bir el demek ki getirmiyor gerisini. Artık bundan sonra adaletin eline bunlar, bugün olmazsa yarın çıkacaktır ortaya."
Törenin ardından vatandaşların Özal'ın mezarı başında dua ettiği görüldü. Ayrıca anıt mezar girişinde lokum ve gül suyu dağıtıldı.

(FOTOĞRAF)

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Mezarı Başında Anıldı8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Mezarı Başında Anıldı8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal Mezarı Başında Anıldı

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler