YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

82 ilde 82 sahabe anılacak

Siyer Araştırmaları Merkezi (SAMED) tarafından hazırlanan projeyle Türkiye’nin 81 ili ve Lefkaşa’da yapılacak programlarla şehre...

82 ilde 82 sahabe anılacak

Siyer Araştırmaları Merkezi (SAMED) tarafından hazırlanan projeyle Türkiye’nin 81 ili ve Lefkaşa’da yapılacak programlarla şehre iz bırakan sahabeler anlatılacak. Hz. Muhammed’in “Sahabilerim yıldızlar gibidir; hangisine uyarsanız yolunuzu bulursunuz” Hadis-i şerifinden hareketle yola çıkan SAMED, insanlığa yol gösterecek 82 sahabenin hayatını anlatacak.
Merkezi Eyüp’te bulunan SAMED, çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. 1 Ocak Pazar günü 15.00’da Ali Emiri Kültür Merkezi’nde tanıtımı yapılacak proje kapsamında Lefkoşa ve Türkiye’nin 81 ilinde şehir ile bir şekilde bağı bulunan 82 sahabe çeşitli yönleriyle ön plana çıkarılarak anlatılacak. Projenin ilk programı ise 8 Ocak 2012 Pazar günü Adana’dan gerçekleştirilecek.
Sahabe neslinin Peygamber Efendimiz (sav) tarafından yetiştirildiğini aktaran SAMED Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Lefkoşa’nın ise Peygamber Efendimizin süt halası Ümmü Haram dolayısıyla listeye dahil edildiğini belirtti. Kaya, 3 yıl sürecek proje kapsamında Mehmet Emin Yıldırım'ın il il dolaşılarak sahabeleri anlatılacağını aktardı.

Mynet Youtube


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler