YURTHABER

Bize Ulaşın BİZE ULAŞIN

9. Kadir Has Ödülleri İki Bilim Adamına Verildi

Türkiye’nin eğitim gönüllüsü Kadir Has’ın adına verilen “Kadir Has Ödülleri" sahiplerini buldu. 9. Kadir Has...

Türkiye’nin eğitim gönüllüsü Kadir Has’ın adına verilen “Kadir Has Ödülleri" sahiplerini buldu. 9. Kadir Has Ödülleri 2 büyük bilim adamına verildi.

Bu yıl Bilim-Eğitim alanlarında verilen “Üstün Başarı Ödülü” Dünyaca tanınan ünlü Ekonomist Prof. Dr. Daron Acemoğlu’na verilirken; “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” ne Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Koşar layık görüldü. 9. Kadir Has Ödülleri’nin sahiplerini bulduğu törende ayrıca Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos’a da “Kadir Has Üniversitesi Dostluk ve Komşuluk Şükran plaketi” verildi.

İşadamı Kadir Has’ın vefatının 6. yıl dönümü olan 22 Mart Cuma günü Kadir Has Üniversitesi’nde düzenlenen törende 9. Kadir Has Ödülleri de sahiplerini buldu. Kadir Has Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Can Has ile Kadir Has Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aydın’ın evsahipliğinde düzenlenen törende, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu ve Fener Rum Ortodoks Patriği I. Bartholomeos ile Kadir Has Üniversitesi öğetim üyeleri, öğrenciler, Has Ailesi ile işdünyasının önemli isimleri hazır bulundu.

Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has ve Kadir Has Vakfı Başkanı Nuri Has konuşmalarında merhum Kadir Has’ın işadamı kimliğine ve hayırseverliğine vurgu yaparak, kurucusu olduğu Kadir Has Üniversitesi ile ardında her geçen gün büyüyen bir miras bıraktığını belirttiler.

ACEMOĞLU VE KOŞAR’A ÖDÜL

Bu yıl 9.su gerçekleştirilen Kadir Has Ödülleri’nden “Üstün Başarı Ödülü” Dünyaca ünlü ekonomist, Massachusettes Institute of Technogy Ekonomi Bölümünden Prof. Dr. K. Daron Acemoğlu’na verildi. Ekonomi, siyasal ekonomi, ekonomik kalkınma, ekonomik büyüme, gelir ve ücret dengesi eşitsizliği ile kurumların ekonomideki rolü üzerine bugüne kadar yapmış olduğu uluslararası düzeydeki çalışmalar ile dünya çapında tanınan Acemoğlu’nun çalışmaları, gerçekleştirdiği sentezi günümüz dünyasını ve içinde yaşanılan koşulları anlamaya büyük katkılar getiren, yeni ufuklar açan nitelikte.

Acemoğlu’nun çalışmaları özellikle insanın politik tasavvurları bakımından en ileri nokta olan demokrasinin temellendirilmesi, bu siyaset yönteminin ekonomi ve yönetişimsel tutumla olan ilişkisinin saptanması bakımından da tüm Dünya’da tartışma yaratıyor. “Gelecek Vadeden Bilim İnsanı Ödülü” ise Sabancı Üniversitesi Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Koşar’ın oldu. Akışkanlar mekaniği, iki fazlı akış, kaynama ısı transferi, konvektif ısı transferi, elektronik soğutma, mikrosistemler, mikro/nano ölçekte ısı transferi, nanoakışkanlar, mikroakışkanlar ve kavistasyon alanlarında yaptığı başarılı ulusal ve uluslararası çalışmaları ile tanınan Koşar bu ödüle, kariyerinin erken bir evresinde alanındaki en saygın bilimsel dergilerdeki olağanüstü yayın başarısı ve yükselen bilimsel grafiği sebebiyle layık görüldü.

Her yıl “Bilim-Eğitim” ve “Kültür-Sanat” alanlarından birine verilen Kadir Has Ödülleri’ni bugüne kadar Mimar Emre Arolat, 18 yaşındaki piyano sanatçısı Lara Melda, Dr. Ataman Şendöl, Prof. Dr. Erdal Arıkan, Doç. Dr. Ahmet Duran Şahin gibi önemli isimler aldı.

Yerel Seçim 2024


Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

En Çok Aranan Haberler